De wielerliefhebbers die donderdagavond naar het eerste Wielercafé van Zeilberg gingen, voelden zich in zaal De Zwaan meteen thuis. Het decor van meer dan honderd  wielershirts en andere bijzonderheden vormde namelijk meteen gespreksstof voor iedereen.

Het 'veld' met Mike
Met veel kennis zaken sprak presentator Rien van Horik voor de pauze met drie gasten die een verleden hebben in het veld: Sanne van Paassen, Frank van Bakel en Mike.  Opmerkelijk was in ieder geval de opmerking van Sanne dat na de middelbare school haar studiekeuze voor Wageningen bepaald werd door de vele trainingsmogelijkheden rond die stad. De liefde voor de wegkoersen bleek bij Mike groter te zijn dan bij twee andere tafelgenoten en verklaart ook zijn keuze voor de 'weg'.

Van LottoNL-Jumbo naar Sunweb
Uiteraard kwam de wereldtitel bij de beloften ter sprake, maar Mike mocht ook toelichten waarom hij was overgestapt van  LottoNL-Jumbo naar Sunweb, wat waarschijnlijk zijn programma is voor de komende weken en hoe zijn voorseizoen is verlopen. Vandaag vertrekt hij voor een trainingsweek naar Mallorca. 1 mei start hij  in Frankfurt in Rund um den Finanzplatz. 


Sanne van Paassen, Mike, Frank van Bakel en Rien van Horik

De Tour
Na de pauze zaten bij Rien Horik drie mensen aan tafel die verbonden zijn door de Tour. Peter Winnen en Eddy Bouwmans vertelden niet alleen over prestaties in de Franse ronde, maar ook over het einde van hun sportieve carrière.  Aan de hand van de activiteiten van het Deurnese  bedrijf Movico gaf Stefan Aspers een kijkje achter de schermen van o.a. de finishstraat van de Tour.

Derde prijs
De quiz Wielerpetje op, wielerpetje af vormde de fraaie afsluiting van het Wielercafé. Kesselnaar Peter Bouten bleek een uitstekende vertegenwoordiger van de aanwezige leden van Mikes supportersclub. Door zijn kennis van de carrières van de vedetten van weleer en de geschiedenis van de Nacht van Zeilberg mocht Sanne van Paassen hem de derde prijs overhandigen.
(Foto boven: v.l.n.r. Peter Winnen, Mike, Peter Bouten, Rien van Horik)

Foto's: Hein van Bakel