Kassei voor Van Avermaet, Mike 49e

In een zeer aantrekkelijke Parijs-Roubaix reed Mike tot 60 km voor de finish mee in de groep waarin alle vedetten zaten. In de slotfase zagen we hem niet in beeld.

Sprint
Wel de spannende ontknoping waarin Greg van Avermaet op de wielerbaan van Roubaix liet zien dat hij de sterkste coureur van dit voorjaar is. In de sprint liet hij Stybar en de verrassende Sebastian Langeveld achter zich.

Zwarte overschoenen
Gedurende de zeer snel verreden klassieker zagen we Mike af en toe in beeld. Door zijn zwarte overschoenen was gemakkelijk te herkennen tussen zijn Sunweb-ploegmaats.  Vanaf 80 km voor de aankomst zagen we hem niet meer rijden in de groep met sterke mannen, maar na een tiental minuten reed hij weer in beeld, nadat hij met o.a. Oliver Naesen weer was teruggekeerd.  Even later verloor Mike echter de aansluiting definitief. Uiteindelijk arriveerde hij als 49e in Roubaix. De groep waarin hij zat, had een achterstand van ruim 9 minuten.

 


In het spoor van winnaar Van Avermaet over de kasseien

Mike na de koers
"Helaas ben ik deze week verkouden geworden. In het begin van de wedstrijd slaagde ik er steeds in om mee te springen met grote groepen, maar we kwamen nooit echt weg. Natuurlijk  kostte dat wel wel veel krachten. Ik voelde toen al dat het iets minder werd. In Haveluy zat ik in feite te ver van achteren toen Van Avermaet viel. In het bos van Wallers kon ik prima volgen. Met tien man zijn we even daarna weer bij de groep aangesloten. Het was heel jammer dat ik moest vaststellen dat ik niet meer echt herstelde. Voor de kasseienstrook van Mons-en-Pévèle was ik leeg. Daarna heb ik de hele tijd met Tony Martin samen gereden. Net voor Roubaix kwam er nog een pelotonnetje terug. Op de baan heb ik toch maar geprobeerd mee te sprinten. Terugkijkend vind ik dat ik niet echt slecht heb gereden. Graag had ik langer mee willen gaan met de eerste groep en zo van meer van betekenis kunnen zijn voor de jongens."

Back to Top