Parijs-Roubaix: "Ik weet intussen wel hoe de kasseien daar liggen"

257 km, van Parijs naar Roubaix, 53 km kasseien – de secteurs pavé  –, verdeeld over bijna dertig  stroken waaronder beroemde zoals Moins-en-Pévèle, Wallers, Le Carrefour de l'Arbre. Deze klus wacht Mike zondag 9 april, met andere woorden Mike neemt deel aan het wielermonument Parijs-Roubaix.

Hij weet hoe zwaar een hellekassei is, want de bekende trofee siert de huiskamer in Ysselsteyn. In 2014 won hij namelijk op overtuigende wijze deze wedstrijd bij de beloften. Vorig jaar reed Mike tot 40 km voor de finish mee met de besten. Hij arriveerde uiteindelijk als 45e op de vermaarde wielerbaan in Roubaix. L1 sprak in Ysselsteyn met Mike over de wedstrijd.

 

Giant Defy
De renners starten om 11.00 uur  in Compiègne en finishen rond 17.00 uur op de wielerbaan in Roubaix. Vorig jaar won Hayman voor Boonen  en Stannart. De acht geselecteerden van Team Sunweb rijden op speciale fietsen: de Giant Defy, die is uitgerust met schijfremmen.

Mike: "Ik verwacht zondag een lastige koers. Zaterdag vertrekken we al naar de startplaats Compiègne. Na de Scheldeprijs hebben we deze week de Noord-Franse wegen verkend. Dat ging goed, al weet ik intussen wel hoe de kasseien daar liggen. Ik ben er al toch al een paar geweest. Onze speciale fietsen zijn niet alleen speciaal. We rijden ook op andere banden: 30 mm."

Media
Om 10.30  uur zijn er al beelden van de start te zien op Sporza en Eurosport. Beide zenders geven vrijwel onafgebroken verslag van het wedstrijdverloop.

Deelnemers en rugnummers: lees hier.
Wedstrijdinformatie: lees hier.

Back to Top