"Het was geen ideale Gent-Wevelgem"

Mike begon niet helemaal met vertrouwen aan Gent-Wevelgem. De valpartij in Record Bank E3 Harelbeke speelde nog wel degelijk een rol in zijn optreden in de koers van Deinze naar Wevelgem over 249 kilometer. Opnieuw een wedstrijd met hoge snelheden in de beginfase, diverse malen waaiervormingen en een finale, die vroeg begon. Uiteindelijk werd Mike 79e op 7 minuten en 26 seconden van de winnaar. En dat was opnieuw Greg van Avermaet.

Gehavende Mike
Mike, die vandaag was ingepakt op links (elleboog) en rechts (knie): "Het was al nerveus in de eerste twee koersuren. Met al verschillende waaiers. Later reden er negen vluchters weg en toen die zeven minuten hadden, opnieuw waaiers. Dat was ongeveer op 80 kilometer van de meet. Op dat moment kwam ik in de tweede waaier terecht. We kwamen weliswaar terug, maar toen zat ik te ver achter in de groep op de Kemmelberg en werd gelost. We zijn wel blijven doorrijden met onze groep. Op de gravel zaten we niet eens zo ver. Maar toen werd vooraan ook weer versneld met Stybar, Trentin, Theuns en van Keirsbulck. En dat zorgde ervoor dat we niet meer konden terugkeren in een peloton van ongeveer 55 renners. We raapten nog wel een groep gelosten op, waarmee we naar de streep zijn gereden. Ja, de schaafwonden zijn nooit prettig. Zeker niet ideaal voor een uitmuntende koers, maar ik kon het wel volhouden. Maar goed ik moet me vasthouden aan een mooie koers in Dwars door Vlaanderen. En ja na de valpartij en E3 Harelbeke weet je dat het niet ideaal gaat worden in een straffe Gent-Wevelgem."

Weer Greg van Avermaet
Greg Van Avermaet heeft ook Gent-Wevelgem gewonnen. De olympisch kampioen van BMC verkeert in bloedvorm na zijn eerdere overwinningen in de Omloop Het Nieuwsblad en E3 Harelbeke. Dit keer moest Jens Keukeleire het onderspit delven. Peter Sagan eindigde op ruime achterstand als derde, Niki Terpstra werd vierde.
De eerste twee waren op 15 kilometer van de streep weggereden, vooral omdat Terpstra, Sagan en Kragh Andersen het niet helemaal eens waren. De voorsprong die tussen de 8 en 15 seconden bleef schommelen kon in deze 'harde' finale nooit meer worden goed gemaakt.

 

Back to Top