Opnieuw puike prestatie in Dwars door Vlaanderen, 16e

Vorig jaar leverde Mike misschien wel het meest aansprekende resultaat van het seizoen 2016 in Dwars door Vlaanderen. Hij werd toen negende; vandaag was hij opnieuw voorin te vinden in deze WordTour koers. In een sprint achter de vier koplopers klasseerde hij zich -na 203,4 kilometer- als zestiende. Opnieuw een prestatie van formaat.

Versnelling Mike op bijna dezelfde plaats
Vorig jaar bemoeide Mike zich met de koers op tachtig kilometer van de meet. Ook dit jaar was hij op die plek vooraan te vinden. Philippe Gilbert versnelde op de Berendries en kreeg in verschillende plukjes zestien renners mee. Mike, die zich op de Haaghoek voorin positioneerde, sprong attent mee. De groep ging op dat moment op zoek naar de zes vroege vluchters. Deze hadden toen 45 seconden. De samenwerking was niet optimaal en ook Mike sprong zuinig om met zijn krachten. Op de Eikenberg was de voorsprong nog maar twintig seconden op het peloton en was de kopgroep van de dag gegrepen.
Na de Taaienberg groeide de kloof weer en onderaan de Oude Kwaremont hadden de vluchters weer 45 seconden. Inmiddels waren ze nog met dertien renners. Op de Paterberg viel de wedstrijd in zijn beslissende plooi. Vooraan reden Gilbert, Lampaert, Durbridge en Lutsenko weg. Mike, die als laatste van de achtervolgers aan de Paterberg begon, kwam daardoor in de tweede groep van negen renners.
Een aantal renners maakten uiteindelijk op het Vossenhol nog de oversteek en op twintig kilometer van de streep ontstond een groep van ongeveer 30 renners in de achtervolging op de vier koplopers.

"Het plan was om mee te zijn met een gevaarlijke groep"
Mike fietste na de koers naar het hotel en kwam zodoende op 220 kilometer. Mike: "Het doel was om te wachten op de grote mannen of mee te springen met gevaarlijke groepen. Toen Gilbert ging op de Berendries wist ik al dat het een goed moment was. Daarna heb ik geprobeerd om me zoveel mogelijk te verstoppen, wat trouwens goed lukte. Er zaten namelijk veel ploegen met twee renners van voren. Op de Paterberg zat ik te ver en reden de vier van ons weg. De beklimming verliep goed, datzelfde kan ik ook zeggen van de Oude Kwaremont. Daar stond de wind op kop."

Sterk nummer van Belg Lampaert
De 25-jarige Lampaert (Quick-Step Floors) won dus met een sterk nummer. Nadat hij op bijna alle beklimmingen het tempo maakte, trok hij op zeven kilometer van de streep door. Durbridge en Lutsenko konden het tempo niet bijbenen. Gilbert bewaakte als ploeggenoot de vlucht van Lampaert en werd zelfs tweede en maakte daardoor het Quick-Step Floors feestje compleet. De Oekraïner Lutsenko werd derde. Mike eindigde dus als 16e in dezelfde tijd als Dylan Groenewegen, die de sprint won voor de vijfde plaats. De achterstand was 1:03 minuut.

Tot slot
Mike: "Mijn doel was om top tien te sprinten, maar de kramp schoot erin en ik moest in de sprint  gaan zitten. Dat viel dan weer een beetje tegen. Als ik terugkijk op de wedstrijd was ik niet super. Maar dan is een zestiende plaats wel oké, zeker op dit WorldTour niveau. Al hoop ik de komende twee wedstrijden iets beter te zijn."

 

Back to Top