67e in afsluitende tijdrit Tirreno

Mike is als 67e geëindigd in de afsluitende tijdrit over 10 kilometer in de Tirreno-Adriatico. Hij liet een tijd klokken van 12 minuten en 10 seconden. Hij was daarmee 52 seconden langzamer als de winnaar Rohan Dennis. De 26-jarige Australiër van BMC was in San Benedetto del Tronto nipt de snelste. Hij liet een sterke Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) en Michael Hepburn achter zich.

Beiden hadden slechts een achterstand van drie seconden. Nairo Quintana won het algemeen klassement, waarin Mike als 62e eindigde. Zijn achterstand na zeven dag was 33 minuten en 2 seconden.

 

Mike: "Ik heb de tijdrit één maal verkend en daarna de gebruikelijke warming up gedaan op de Tacx. Ik heb wat last van mijn zitvlak, dus dat voelde niet écht fijn. Tijdrit was wel oké. Niet goed, maar zeker ook niet slecht. Ik ga de komende week de trainingen samenstellen met mijn trainer Luke om het programma de volgende week woensdag weer op te pakken in Dwars door de Vlaanderen. Daarna volgen de belangrijke koersen elkaar snel op. Ik ben tevreden met mijn basisniveau en het optreden in Tirreno-Adriatico, waar ik wat last had van een verkoudheid. In de ploeg heb ik mijn werk goed kunnen doen voor Tom. Dus ik zou zeggen op naar de klassiekers.

Back to Top