Mike geeft prima indruk op 'Italiaanse muren'

Mike klonk tevreden na de vijfde etappe in Tirreno-Adriatico. Enerzijds omdat hij zich kon handhaven in het eerste peloton, dat halverwege in tweeën brak en anderzijds ook omdat hij in deze lastige etappe met zeven bijzondere steile hellingen zijn kopman Tom Dumoulin kon bijstaan. Hij eindigde uiteindelijk als 72e op 11 minuten en 7 seconden van de etappewinnaar.

Zeven 'Italiaanse muren' met finish in Fermo
"Nee, het ging niet slecht. In het begin reden elf kleppers (met o.a. Terpstra, Moscon, Montfort, Moser en Cummings) weg en toen werd in het peloton gecontroleerd door Movistar. Later kreeg de Spaanse formatie hulp van Bahrein Merida. Toen na een kilometer of honderd het tempo werd opgeschroefd, werd het peloton van 165 renners gehalveerd. Ik kon toen mee en we waren van ons team met z'n vieren over, t.w.: Søren Kragh Andersen, Georg Preidler, Tom en ik. Daar was ik best content mee. Ik heb de jongens uit de wind gehouden en drinkbussen gehaald. De laatste twintig kilometer waren er teveel aan en ik moest de groep laten gaan. De beklimmingen waren bijzonder steil. Ik koos voor een 39'er blad, maar een 36'er was waarschijnlijk beter geweest.

Koersverloop en klassementen
Wereldkampioen Peter Sagan won op fantastische wijze de rit over 209 kilometer. Hij kwam op twee kilometer van de streep nog terug bij de eerste groep en wist in de laatste oplopende meters door Fermo de klassementstoppers uit zijn wiel te sprinten. De Fransman Thibaut Pinot werd tweede en Primoz Roglic derde.
In het algemeen klassement blijft Nairo Quintana de leider. Pinot staat tweede en Tom Dumoulin vijfde. Mike staat nu op 68e plaats op 32:51 minuten.

Laatste twee etappes
De zesde etappe gaat over 168 kilometer, maar is zeker niet gemakkelijk. In de slotfase moet het peloton tweemaal een lokale omloop afwerken, met daarin telkens de beklimming van Civitanova Alta. Deze ruim drie kilometer lange klim kent een lastige slotkilometer met een gemiddelde aan 7%. Na de klim zijn het nog acht kilometer tot de streep. Op de laatste dag staat een individuele tijdrit op het programma over tien kilometer.

Back to Top