1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De laatste etappe over 130,5 kilometer van The Wave naar Muttrah Corniche eindigde zoals voorspeld in een massasprint. De Noor Alexander Kristoff toonde zich andermaal de sterkste. De Katusha-Alpecin renner boekte zijn derde dagzege in Oman. Mike werd 86e in dezelfde tijd als Kristoff.

Eindwinnaar Hermans
Ben Hermans heeft de Tour of Oman op zijn naam geschreven. De BMC-renner hield in de zesde en laatste etappe stand als klassementsleider. Het is voor Hermans de eerste keer dat hij een rittenkoers wint. In de rit kwam hij niet meer in de problemen. In het eindklassement hield hij Rui Costa uit Portugal 22 seconden achter zich. Mike werd 48e in het eindklassement op 15:22 minuten van Ben Hermans. Hij was daarmee de beste Nederlander.

Leadout voor Ramon Sinkeldam
Mike sprak van een slotrit met wederom veel wind. Er kwamen echter geen waaiers tot stand, waardoor het Team Sunweb de sprint zou voorbereiden voor Ramon Sinkeldam. Mike: "Zeer tevreden over deze leadout voor Ramon. We zaten met z'n vijven vooraan bij de laatste kilometer. Maar met redelijk veel tegenwind was het toch lastig. Bovendien kreeg Søren nog een leegloper. Op vijfhonderd meter van de streep was het mijn beurt. Ik maakte tempo tot op 300 meter. Uiteindelijk moest Ramon nog iets te vroeg gaan en werd zo zesde in de daguitslag."

Slotconclusie
Mike: "Ik ben tevreden over deze Tour of Oman. Het afzetten en de leadouts waren prima, daarin hebben we goed samengewerkt. Ook goed kennis gemaakt met een aantal nieuwe ploeggenoten. Op deze koers kan ik weer verder werken. Wellicht zijn we de volgende week in Omloop Het Nieuwsblad weer een tandje sterker."