De 22-jarige Deen Søren Kragh Andersen zorgde in de derde etappe van de Tour of Oman voor een mooie overwinning van Team Sunweb. Het was voor het team de tweede zege van het nog prille seizoen. Eerder won Nikias Arndt de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Mike twitterde al snel over de teamprestatie, die voor dit succes zorgde.

Plan 'Søren' slaagde
"De vlucht van zes renners ontstond ook nu al snel na de start. De kopgroep hield stand tot 15 kilometer voor de streep. Het werd daardoor eigenlijk een relatief makkelijke dag. Al was de finale pittig en daarin moesten we Søren goed afzetten. En dit plan werd prima uitgevoerd. Het werk tot aan de klim werd uitgevoerd door Tom Stamsnijder, Bert de Backer, Roy Curvers en Ramon Sinkeldam. Onderaan de klim zat ik met Søren in mijn wiel op kop. De klim had een lengte van drie kilometer à 6,7%. En tempo was hoog en het noodlot sloeg toe. Ik had een leegloper, waardoor Søren de klus alleen moest klaren. En dat verliep prima. De tweede zege van het seizoen voor Team Sunweb", aldus Mike.

Klassementen
Achter Andersen kwam Rui Costa en Ben Hermans over de streep. De Belg Hermans behoudt de leiding in het klassement. Mikes ploegmaat en etappewinnaar stijgt naar de achtste plaats op 21 seconden van de leider. Mike werd 65e op 2 minuten en 28 seconden van Andersen en staat na drie etappes 44e op 3:45 minuten.
De vierde rit gaat over 118 kilometer. In de laatste 43 kilometer ligt drie maal dezelfde beklimming te wachten op de renners. De klim Bousher Al Amerat ligt op een hoogte van 355 meter. Vorig jaar werd deze rit gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen.