De tweede etappe in de Ronde van Oman is gewonnen door Ben Hermans. De BMC-renner kwam na 145,5 kilometer in Al Bustan als eerste over de finish. Hij neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van Alexander Kristoff.

Mike kwam als 43e op 1 minuut en 3 seconden over de streep. In het algemeen klassment staat hij 41e.

Ben Hermans winnaar en leider
In de openingsfase ontsnapten vijftien renners, maar de groep met onder meer Mikes ploegmaat Roy Curvers. Deze groep werd al op de eerste klim ingerekend door het peloton. Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) en Mark Christian (Aqua Blue) hadden daarna meer succes. Het duo reed een maximale voorsprong van bijna acht minuten elkaar en zou de vlucht van de dag vormen. De twee bleven lang voorop, maar het peloton had de situatie onder controle. Op 22 kilometer van het einde volgde een hergroepering. In de finale probeerden Lasse Norman Hansen en Daniel Eaton een sprint te voorkomen, maar ondanks een voorsprong van ruim een halve minuut slaagden zij daar niet in. In de strijd om de dagzege beschikte Hermans op een oplopende finishstraat over de snelste sprint. Hij liet Jakob Fuglsang en Rui Costa achter zich.

Gewijzigde finale
Het parcours in deze tweede etappe was een beetje aangepast. De finish lag op de slotklim. Mike voelde zich beter als gisteren en is iets minder dan een jaar geleden om deze tijd. Maar gezien zijn gewijzigde trainingsaanpak in de eerste twee maanden is dat logisch. Mike: "Het plan was om Søren Kragh Andersen te helpen. Dat verliep prima, zelf zo goed dat mijn bijdrage erg gering was. Op de laatste slotklim blies ik me wat op en ben naar de streep gereden."

Weer lastige aankomst
Ook de derde rit na Quriyat cur over 162 kilometer kent opnieuw een lastige finale. De streep ligt op een hoogte van 250 meter. Mike kon ons al vertellen dat het plan gelijk is aan dat van vandaag. De Deen Andersen, die vandaag als vijftiende eindigde wordt opnieuw uitgespeeld voor een korte uitslag.