De eerste rit van de Tour of Oman is gewonnen door Alexander Kristoff. De 29-jarige Noor won vorig jaar ook deze rit. Hij versloeg de Italianen Kristian Sbaragli en Sonny Colbrelli.
De rit had een lengte van 176,5 kilometer met halfkoers een lange klim naar 415 meter hoogte. Geen moeilijke opgave voor doorgewinterde profs.

Na een langere afdaling was de finishlijn getrokken in Naseem Park. Mike was betrokken bij de voorbereiding van de sprint voor Max Walscheid (Team Sunweb), die 19e werd. Hij kwam als 74e over de streep in dezelfde tijd als Kristoff.

Wedstrijdverloop eerste etappe
De ontsnapping van dag bestond uit vijf renners. Zij hadden een voorsprong van bijna 4 minuten. De vijf waren de Belg Aimé De Gendt, de Italianen Alan Marangoni en Giuseppe Fonzi, de Fransman Christophe Masson en de Amerikaan Larry Warbasse. Met nog 25 kilometer voor de boeg werden De Gendt en Fonzi 'gedropt'. De overige drie werden in de laatste tien kilometer gegrepen.

Reactie Mike
Mike: "In deze koers waar in het eerste uur 49 kilometer werden afgelegd, ben ik wel gelijk opgewarmd. De kopgroep van vijf kreeg als snel de ruimte. In de achtervolging hebben we Tom Stamsnijder ingezet. Vooral Katusha-Alpecin nam hun verantwoordelijkheid en leidde de achtervolging. In de lead out was het weer redelijk hectisch. Ik zat vooraan en deed mijn werk met nog twee kilometer te gaan. Kort daarvoor raakte het Sunweb-treintje me kwijt en zijn ze terug naar voren gereden. Dat liep prima tot in extremis Max (Walscheid, red.) toch nog het contact met Ramon Sinkeldam verloor. Hierdoor zat er geen korte uitslag in."

Tweede rit
Morgen een rit over 145,5 kilometer, waarbij vijf kilometer voor de streep een kort klimmetje de finale hard kan maken. Mike werd het vorig jaar 22e in deze rit, dat was toen de eerste etappe.
De live-ticker van de Tour of Oman is te volgen via de website van Sporza