De derde rit van Aabenraa naar Velje over 175 kilometer was de lastigste etappe uit deze Ronde van Denemarken. In de finale bleven de sterkste renners over. Dennis van Winden was de enige renner van Team LottoNL-Jumbo die zich vooraan (als elfde, red.) wist te handhaven. Martijn Keizer en Tom Van Asbroeck vielen in de finale aan, maar kregen weinig ruimte. Michael Valgren (Tinkoff) won de rit en greep de leiding in het algemeen klassement. Mike kwam als 75e over de streep op precies zeven minuten van de winnaar. In het algemeen klassement staat hij nu 78e.


Ploegleider LottoNL-Jumbo 

“We hadden dit koersverloop wel verwacht”, zei ploegleider Jan Boven. “Het was een redelijk zware etappe en we wisten niet precies hoe goed we hierop uit de voeten zouden kunnen. De aanval van Martijn Keizer heeft de koers helaas niet beïnvloed. Soms moet je wat durven om er een mooie wedstrijd van te maken. We hebben met z’n allen geprobeerd om het maximale eruit te halen, maar uiteindelijk is alleen Dennis van Winden erin geslaagd om zich vooraan te handhaven.”

Bergtrui en knie
Er waren op deze derde dag veel punten te verdienen voor het bergklassement. De vluchters verdeelden alle punten. Mike verloor daardoor de witte trui en staat nu vijfde in het bergklassement. De Noor Nicolai Brochner is de nieuwe leider. Vanmorgen kregen we al vroeg een berichtje over het starten naar aanleiding van de problemen aan de knie. "Ik ga het gewoon proberen." aldus Mike.

"Het was een normale dag, waarbij een vluchtersgroep van zes ontstond. Daarna was het vooral naar de plaatselijke omlopen erg nerveus en werd hard gereden. De vluchters waren er toen snel aan voor de moeite. Ik kreeg gedurende de rit ook steeds meer last van de knie." liet Mike weten vanuit het Deense plaatsje Nyborg. Daar staat morgen de individuele tijdrit op het programma.