De tweede etappe liep in Sonderborg na 180 kilometer uit op een massasprint. De Deen Magnus Cort Nielsen won nipt voor Moreno Hofland en de Italiaan Daniele Benatti.
De rit kende opnieuw een vroege ontsnapping met drie renners. Deze werden op twintig kilometer voor de meet gegrepen door het werk van LottoNL-Jumbo.

Mike pakte twee punten voor de bergprijs (vierde plaats), waardoor hij leider blijft en morgen opnieuw in de witte bergtrui van start gaat. De ontsnapping van de dag bestond uit de volgende renners: Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton), Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Tom Baylis (One). Zij wisten lange tijd voorop te blijven. Het verschil met het peloton bedroeg maximaal vier minuten.

Het peloton werd gecontroleerd door LottoNL-Jumbo, dat met Moreno Hofland in de gelederen aanstuurde op een nieuwe massasprint. Vooral Mike en Dennis van Winden hielden het tempo hoog. Toen de vluchters waren ingerekend, maar vooral in de laatste vijf kilometers mengden zich ook andere ploegen om de koppositie in het peloton. LottoNL-Jumbo had toen al wat pionnetjes opgebrand.

Reactie van Mike
Mike: "Twintig kilometer voor de streep zat mijn werk erop. Ik had toen samen met Dennis van Winden zo'n 120 kilometer op kop gereden. Ik heb vandaag wel last van mijn rechterknie. Een intense stekende pijn bij iedere omwenteling. Het vreemde is dat het gedurende de rit steeds minder werd. Vooral in het begin van de etappe had ik veel pijn. Ik heb écht aan afstappen gedacht. Zo meteen maar weer behandelen en kijken hoe het morgen gaat, maar het blijft zorgwekkend."

Klassementen
Mike werd als 79e geklasseerd op 13 minuten en 20 seconden. In het algemeen klassement staat Mike op dezelfde plaats op 13:49 van de Italiaanse leider Daniele Benatti. In het bergklassement heeft Mike nu twaalf punten. De Brit Tom Baylis staat tweede en heeft tien punten.