Mike staat na de eerste dag in de Ronde van Denemarken aan de leiding in zowel het bergklassement als in het klassement van de tussensprints.

Hij zat na tien kilometer mee, toen vier man het hazenpad kozen. Naast Mike waren dat Rune Almindsøe Andersen (ColoQuick CULT), Jonas Aaen Jørgensen (Riwal Platform) en Nicklas Pedersen (Deense nationale selectie). Het kwartet bleef vrijwel de gehele etappe binnen handbereik van het peloton. Ze werden op 45 kilometer voor de aankomst gegrepen. Kort daarna trokken Tinkoff en LottoNL-Jumbo het peloton in waaiers uit elkaar.

Vroege vlucht en punten voor twee klassementen
Mike: "Het was eigenlijk niet de bedoeling om mee te springen. Maar uiteindelijk toch meegewerkt in de vlucht. Het was de hele dag wind tegen tot de laatste zestig kilometer. Toen kwam de wind in de zijflank. Ik won onderweg de bergsprint en de tussensprint, waar ik drie seconden boni kreeg. Toen we zijwind kregen werden we teruggepakt. Ik voelde me goed in de ontsnapping, maar ik heb ook niet te gek gedaan in de vlucht. De voorsprong liep niet groots op. Ik wist dat de ploeg ging koersen met die zijwind. Toen ze langs kwamen kon ik niet mee met de eerste waaier. In de laatste vijf kilometer konden we weer aansluiten. "

Dagzege voor Bennatti
De eerste etappe in de PostNord Danmark Rundt werd gewonnen door Daniele Bennati. De 35-jarige Italiaan van Tinkoff was in de straten van Esbjerg na 200 kilometer de snelste in een sprint-à-deux, voor Mads Würtz Schmidt. Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) won kort daarachter de sprint van een gehalveerd peloton. Bennati is ook de eerste leider. 
Mike werd 46
e in de daguitslag in dezelfde tijd als ploegmaat Hofland. In het algemeen klassement staat hij nu vijfde door de drie bonificatieseconden. Hij heeft een achterstand van 25 seconden op Bennatti.

Tweede etappe
Mike zal morgen in de witte bergtrui aan de start staan in Rømø . De tweede etappe naar Sonderborg heeft een lengte van 180 kilometer.
Mike: "Normaal gesproken ga ik die witte trui morgen verliezen. Of ik moet weer meezitten. Maar dat is niet de bedoeling."
Het koersverloop is te volgen via een Deense liveticker, klik hier.