Maandag 27 juni was de laatste koersdag van  Mike. Precies één maand later staat hij aan de start van de Ronde van Denemarken, die tot en met zondag 31 juli duurt. Deze vijfdaagse die officieel PostNord Danmark Rundt wordt genoemd, begint morgen met een etappe van 200 kilometer.

Facts Ronde van Denemarken

De tweede rit telt vervolgens 180 kilometer. De vrijdag-etappe kent de meeste hoogtemeters en zou daarom de zwaarste moeten zijn. Op de vierde koersdag staat een individuele tijdrit van 19,6 kilometer op het programma. Zondag wordt de wedstrijd afgesloten in Frederiksberg na 175 kilometer.
Mike: "Ik heb slechts één maal in Denemarken gekoerst, dat was in de nieuwelingencategorie. Het parcours en de beklimmingen lijken wel op ons Zuid-Limburgs landschap. We gaan met twee tijdrijders,   Martijn Keizer en Jos van Emden, en twee sprinters, Moreno Hofland en Tom van Asbroeck. Verder ook met Tom Leezer, Dennis van Winden en Bram Tankink. Als er gesprint wordt, zullen we natuurlijk de sprinters in stelling brengen. Maar wellicht zijn er ook mogelijkheden om voor eigen kans te gaan. Het koersverloop zal daarvoor natuurlijk bepalend zijn."

Maand juli
De tweede week van juli trok Mike naar het Zwarte Woud in Duitsland. Hij sloot zich daar aan bij het Rabobank Development Team, de formatie waarvoor hij in 2014 nog uitkwam.
Dat team met veel talentvolle beloften zal op het einde van het seizoen ophouden te bestaan.
Mike: "Ik heb de afgelopen vier weken goed getraind. Ben weer benieuwd waar ik sta na deze wedstrijdloze periode. Ik heb wel wat last van mijn knie. Er sluimert al enkele weken een kleine irritatie. We hebben nog niet kunnen achterhalen waar deze vandaan komt.”
 
Wedstrijdprogramma
Na de Ronde van Denemarken trekt Mike met het LottoNL-Jumbo team naar Frankrijk. De Tour de L’Ain staat gepland van 10 tot en met 13 augustus. Mike won vorig jaar de proloogtijdrit over bijna vier kilometer. Dit jaar is er geen tijdrit opgenomen in deze Franse rittenkoers.