Lars Boom heeft maandagavond de kermiskoers van Luyksgestel gewonnen. In de slotronde reed hij weg bij zijn medevluchters Taco van der Hoorn en Boy van Poppel. Deze drie renners waren ontsnapt uit een kopgroep van 14 man die het wedstrijdverloop bepaalde.

Mike 16e
Mike verloor in een achtervolgend groepje nipt de sprint om de 15e plaats. Tussen de vernielde, met zeil afgedekte daken van het dorp dat vorige week bijzonder veel schade heeft opgelopen door noodweer, startte rond 18.00 uur een tachtigtal beroepsrenners voor een koers over 132 km. De renners van Roompot stonden zelfs met tien man aan de start. Mike had als ploeggenoten Dennis van Winden, Jos van Emden en Twan Casteleijns bij zich.

 

In de aanval
Na een geneutraliseerde aanvangsronde koos Mike meteen voor de aanval met veldrijder Martijn Budding. Meer dan 10 seconden voorsprong kregen de twee niet. "Even later vlogen ze ons met 60 per uur voorbij", vertelt Mike. "Ik moest even achter in de groep herstellen en helaas reed toen de goede ontsnapping  weg." Van de zestien vluchters bleven er uiteindelijk veertien over. Tijdens de wedstrijd zagen de vele toeschouwers diverse renners - onder wie Mike -  pogingen doen om bij de kopgroep te geraken. Niemand slaagde hierin. In de slotfase slaagde Mike er wel in om met enkele renners weg te springen uit het peloton.

Britt 15e in sterk bezette dameskoers
Voordat de beroepsrenners het controleblad gingen tekenen, reden een veertig dames hun kermiskoers. Opvallend was dat er veel profs aan de start verschenen. Bijvoorbeeld Anouska Koster en Kaat Hannes, de nieuwe nationale kampioenen van Nederland en België. De overwinning ging naar Vera Koedoder die de hele wedstrijd vooruit reed met de Belgische Anisha Vekemans. Britt, de zus van Mike, legde  - dankzij een goede sprint - in dit sterke rennersveld beslag op een 15e plaats.