Mike sprint naar 8e plaats in GP Frans Melckenbeek

Vanmiddag verscheen Mike met zijn ploeggenoot Moreno Hofland aan de start van de 54e GP Frans Melckenbeek.  Deze typisch Belgische koers in het Oost-Vlaamse Lede paste voor beiden uitstekend in het trainingsprogramma voor het NK van aanstaande zaterdag op Goeree-Overflakkee.

De wedstrijd, waarvoor 75 renners een rugnummer afhaalden, telde 15 omlopen van bijna 12 km. Uiteindelijk mochten slechts de renners van de  kopgroep, waarin Hofland zat, en de achtervolgende groep - met een sterke Mike - onderling uitmaken wie na 170 km de snelste was. Vanwege een te grote achterstand werden alle andere coureurs door de jury uit de wedstrijd gehaald. De overwinning ging naar Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen), die op de streep zijn twee vluchtmakkers klopte: Oliver Naesen (Iam Cycling) en Dimitri Claes (Wanty Group Gobert). Moreno Hofland eindigde op de 5e plaats. Hij had een achterstand van 41 seconden.

Mike On Fire: 8e
Mike liet zien dat hij goed uit het Criterium du Dauphiné is gekomen. De hele dag maakte hij deel uit van groep van 9 renners die er helaas net niet in slaagden de kopgroep van 7 man te achterhalen. Op de streep toonde  Mike weer dat hij na een zware rit goed kan aankomen door iedereen achter zich te laten en de 8e plaats op te eisen. "Mike is On Fire", appte al snel een supporter die het verslagje op deze site had gelezen.

Mikes reactie
"Die kopgroep reed al in de tweede ronde weg. Iets later ben ik er met een groepje achteraan gegaan. We kwamen tot op 10 seconden, maar ze bleven maar rijden. Een paar rondes later 'braken' er een paar bij ons. Daardoor verloren we elke ronde een half minuutje." 

Melckenbeek
De wedstrijd in Lede heeft de naam "Frans Melckenbeek' gekregen n.a.v. van de wielerprestaties van deze ex-beroepsrenner en inwoner van Lede. Hij won o.a. Omloop het Volk, Luik-Bastenaken-Luik en etappes in de Vuelta en de Tour.

 

 

 

Back to Top