Mike sprint naar vierde plek in Santa Rosa

In Santa Rosa sprintte Mike naar een knappe vierde plaats in de zevende etappe van de Tour of California. Mike was in de beginfase al actief en was mee in een grote, maar ook sterke kopgroep. Etixx van leider Julian Alaphilippe gaf de kopgroep echter onvoldoende ruimte en verschillende groepjes maakten de sprong naar de leiders.

Op ongeveer vijftig kilometer van de meet stabiliseerde de situatie en ontstond een kopgroep van vijf renners met Mikes ploegmaat George Bennett. Maar nadat Peter Sagan een solo zag mislukken, kwam alles samen op het plaatselijke circuit van 4 kilometer in Santa Rosa. In een groep van nog maar 48 renners positioneerde Mike zich prima in de laatste kilometer. Alexander Kristoff klopte nipt Peter Sagan. Danny van Poppel werd derde. Achter Mike kwamen Bryan Coquard, Jasper Stuyven en John Degenkolb over de streep (resp. 5e, 6e en 8e).

"Het was écht lastig vandaag", aldus Mike
Mike: "Het lukte vandaag eindelijk om in de kopgroep te zitten. Ik kon er niet lang van genieten omdat er zo hard werd gekoerst. Het was niet alleen een enerverende dag, maar ook een zware dag. Het was écht lastig. Ik zat de hele dag en met name op de laatste klim op het tandvlees. Met hulp van Timo Roosen heb ik nog een mooie vierde plaats kunnen halen in de sprint.

Klassementen
In het algemeen klassement verbeterde Mike zich en staat nu op een 39e plaats op 23:17 minuten van de Fransman Julian Alaphilippe. Vandaag staat de laatste etappe op het programma in en nabij Sacramento. Normaal gesproken een etappe voor de sprinters.

Back to Top