Een tijdrit zonder tijdritfiets in Folsom

De tijdrit in de Tour of California is gewonnen door de Australiër Rohan Dennis. De BMC-renner liet 24 minuten en 16 seconden noteren na precies 20,3 kilometer. Hij bleef Andrew Talansky en Taylor Phinney respectievelijk 17 en 20 seconden voor. Mike werd 115e met een achterstand van vier minuten en acht seconden, een gemiddelde van 42,5 km p/uur.

Mike startte in de tijdrit op zijn gewone wegfiets. De LottoNL-Jumbo ploeg had niet alle tijdritfietsen meegenomen naar Amerika.
Mike: "Ik schat dat 30% van het deelnemersveld op een tijdritfiets heeft gereden. Ik ben flink gestart en heb ook goed doorgereden in de eerste zes kilometer. Na 9 minuten werd ik echter ingehaald. Toen besefte ik dat het allemaal niet veel uitmaakte en dat ik zeker niet snel genoeg bezig was. Met de tijdritfiets had je hier veel voordelen. Het was recht toe, recht aan. Dus zo'n 'snelle' fiets was wel handig geweest."

Algemeen klassement en 7e rit
Met nog twee dagen te gaan blijft Julian Alaphilippe, die in Folsom achtste werd in de tijdrit, de leider in de algemene rangschikking. Hij heeft nu een voorsprong van 16 seconden op Dennis. Mike zakte naar een 58e plaats op 23:17 van Alaphilippe.
De start en de finish van de zevende etappe ligt in Santa Rosa. In een rit over 175, 5 kilometer staan weer zes beklimmingen op het programma. Het blijft dit jaar dus een lastige Tour of California. De tv-uitzending op Eurosport begint weer om 23.00 uur.

 

Back to Top