Proberen, overleven en afzetten in Californië

In zijn samenvatting van de vijfde dag vertelde Mike dat de vijfde etappe vergelijkbaar was met de vierde rit. "Ik heb geprobeerd mee te zitten in de ontsnapping. Dat lukte vandaag helaas niet. Dylan (Groenewegen,red.) was de gelukkig en gisteren was Timo Roosen mee. Daarna was het overleven op de superlange beklimming.

Dennis van Winden heeft nog meegewerkt met Trek om de achterstand van het peloton in die fase te beperken. Uiteindelijk was onze opdracht om George Bennett goed af te zetten bij de laatste klim op 1,7 kilometer van de streep. Ik heb hem op kop afgeleverd en heb me laten uitbollen tot op de meet", aldus Mike.

Dak van de Tour
In de vijfde etappe over 212 kilometer bereikten de renners het dak van de Tour of California
. Na 60 kilometer begon een klim van bijna honderd kilometer tot een hoogte van 2610 meter. Uit de helikopterbeelden op Eurosport waren de sneeuwresten op de helling nog duidelijk te zien. De kopgroep bestond voor de klim al uit twintig renners. Een aantal hielden stand tot op de meet. Tom Skujins (Cannondale) versloeg in South Lake Tahoe in de sprint zijn twee metgezellen. Julian Alaphilippe (Etixx) blijft de trotse leider.

Klassementen en tijdrit
Mike bolde uit en kwam als 49
e over de meet op 1 minuut en 38 seconden van Skujins. In het algemeen klassement staat hij nu 53e op een achterstand van 19 minuten en 54 seconden ten opzichte van de Fransman Alaphilippe. In de tijdrit van morgen kan Mike niet beschikken over zijn tijdritfiets. Mike: "Mijn tijdritfiets is niet mee. Ik zal het dus moeten doen met mijn ‘gewone’ Bianchi. Ik had wel willen proberen om een tijd neer te zetten. Nu ga ik wel flink doorrijden, maar waarschijnlijk zonder resultaat."

Maximale snelheid
Mike liet ook nog weten dat het niet alleen hard gaat op de beklimmingen, maar ook bergaf. Zo registreerde zijn Pioneer een maximale snelheid van 115 kilometer per uur en kwam zijn teller meer dan dan vijf minuten boven de 81 kilometer per uur.

Back to Top