Tevredenheid over derde rit Tour of California

Twaalf kilometer lang was de klim naar Santa Barbara County. De eindstreep van de derde etappe in de Tour of California lag na 167,5 kilometer op een hoogte van 1059 meter. Mike kwam als 55e over de eindstreep en had een achterstand van 10 minuten en 39 seconden op de Franse winnaar Julian Alaphilippe (Etixx).

Mike zat in een groepje van twaalf in het gezelschap van Tom Boonen en Maarten Wynants. De kopman van de LottoNL-Jumbo, George Bennett deed het prima en werd derde. Hij had een achterstand van 25 seconden.
De rit werd kleur gegeven door een kopgroep van zeven renners, die iets meer dan drie minuten kregen van Cannondale (van leider Ben King). Voor de laatste slotklim werden ze echter opgeslokt. In de laatste kilometers probeerde Stetina, Powless en Morton te ontsnappen. Maar Alaphilippe pakte de drie koplopers op indrukwekkende manier terug en won met vijftien seconden voorsprong.

Mike: "Ben wel tevreden over deze rit. Nadat de kopgroep was vertrokken, was mijn opdracht duidelijk. Ik moest George Bennett afzetten aan de laatste klim. Dat lukte prima. Vervolgens ben ik op eigen tempo naar boven gereden."

Back to Top