In Californië begonnen met derde plaats voor Groenewegen

Met een derde plaats voor Dylan Groenewegen opende LottoNL-Jumbo de Tour of California. De sprinttrein van zes renners kwam op drie kilometer van de meet snel naar voren. Na een flinke beurt van Timo Roosen, kwam Mike op 1,5 kilometer van de streep op kop. Maar kort na deze overname kwamen links (Tinkoff) en rechts (Katusha) langszij.

De Duitser Robert Wagner nam het tempo over, maar kon niet voorkomen dat Groenewegen een beetje in het 'gedrum' kwam. Toch kwam de sprinter van LottoNl-Jumbo er nog knap uit op tweehonderd meter van de streep en begon aan de sprint. Wouter Wippert en winnaar Peter Sagan kwamen nog voorbij.

Reactie Mike
De eerste rit van en naar San Diego over 175 kilometer stond in het teken van een vlucht van zeven renners, waaronder vijf Amerikanen. De zeven hadden halfkoers over Honey Springs Road (769 meter) een voorsprong van vijf minuten, maar werden in de slotfase ingerekend.

Mike: "In de sprint moest ik net iets te vroeg op kop komen en moest ik indelen. Toen kwamen ze van zowel links als rechts. Uiteindelijk kwam Dylan nog redelijk uit en werd dus derde."
In het dagklassement werd Mike 69e in dezelfde tijd als Peter Sagan. Vandaag de tweede rit over 148,5 kilometer van South Pasadena naar Santa Clarita met in totaal vier beklimmingen. De laatste col van tweede categorie op dertig kilometer van de meet.

 

 

Back to Top