Zondag start van de Amgen Tour of California

Mike rijdt vanaf zondag 15 mei tot en met maandag 22 mei de Amgen Tour of California. Vorig jaar nam Mike ook al deel aan deze wedstrijd uit de American Tour (2.HC). Hij werd toen zesenzestigste.

Zeven ritten en één tijdrit
De eerste rit over 175 kilometer kent al gelijk halfkoers een flinke beklimming. Ook de tweede dag is lastig met meerdere heuvels. De derde dag kent zelfs een aankomst bergop. De renners rijden dan tot een hoogte van 1062 meter. De vierde etappe lijkt relatief gemakkelijk, maar er zitten twee bulten in de laatste twaalf kilometer. Dag vijf is bijna de hele dag klimmen, waarna op zaterdag 21 mei de tijdrit over bijna 21 kilometer volgt. De laatste twee dagen zijn vlakker, waarbij de voorlaatste en zevende rit drie kleinere beklimmingen telt.

De voorbereiding voor deze 8-daagse koers deed Mike vanaf eind april op het Spaanse eiland Mallorca. In een 10-daagse stage maakte hij de nodige kilometers en zat hij dagelijks 5 tot 7 uur op de fiets.

Voorbereiding was goed
Mike: "Inderdaad, de dagen zijn omgevlogen. Ook Danny van Poppel, Pim Ligthart, Sjoerd van Ginniken en Raymond Kreder zaten tegelijk met mij in Palma. Met sommigen heb ik getraind, maar soms was ik ook alleen op pad. De koers afgelopen zondag in Helchteren verliep prima. In Californië heb we verschillende lastige ritten.  Het wedstrijdverloop zal bepalen of we de sprinttrein met Dylan kunnen inzetten. Misschien krijg ik ook een kans en kan ik met een vroege vlucht overleven. We zullen zien. Eerst een paar dagen acclimatiseren en we hebben ook een hele dag vol gepland met een aantal sponsorverplichtingen."

De ploeg in de Tour of California bestaat naast Mike uit: Dylan Groenewegen, Dennis van Winden, Robert Wagner, Alexey Vermeulen, George Bennett, Timo Roosen en Maarten Wynants.

TV-kijken kan, maar niet te vroeg naar bed
De wedstrijd wordt vanaf zondagnacht op Eurosport 1 uitgezonden. Veelal beginnen de uitzendingen om 23.00 uur. De dag erna is er om 07.30 uur een samenvatting van een uurtje te zien.
De berichten over de prestaties van Mike worden in de loop van de ochtend geplaatst.

Back to Top