Zevende in Trofee Maarten Wynants

Mike is vanavond in het Belgische Helchteren als zevende geëindigd in de Trofee Maarten Wynants. Deze kermiskoers had een afstand van 145 kilometer. In totaal werden 14 ronden van tien kilometer afgelegd.
Mike was één van de eerste aanvallers. In de eerste omloop probeerde hij het met Tom van Asbroeck en later nog eens met Koen Bouwman.

Er ontstaat daardoor al snel een kopgroep van veertien renners, die de wedstrijd naar zijn hand zet. Er wordt weliswaar een achtervolgende groep op touw gezet van ongeveer twintig coureurs, maar zij komen niet dichter dan anderhalve minuut.

Vroeg in de aanval en lastig koersje
Mike: "De laatste drie ronden beginnen de aanvallen en  blijven we met tien over. Daarbij Sep Vanmarcke, Maarten Wynants, Koen Bouwman (allen LottoNL-Jumbo, red.), Tom Boonen, Jonas Rickaert, Sander Helven, Joachim Vanreyten en Nick van der Lijke. Het blijft koers en Vanmarcke en Helven blijven weg. Ik heb toen de sprong gewaagd en kwam er ook bijna bij. Echter de voorsprong op de rest, waar Tom Boonen op kop zat, was erg gering. Ik durfde toen niet door te gaan. In de laatste kilometer maken Wynants, Rickaert en Vanreyten wel nog de overstap en sluiten aan.
De laatste twee gingen meteen door en de jonge Vanreytren (Lotto-Soudal U23) wint. Achter Boonen sprint ik naar een zevende plaats. Al met al een zwaar koersje. Er stond natuurlijk behoorlijk wind en vanaf ronde één waren we weg. En met dit temperatuurtje ben ik al lekker warmgedraaid voor Californië."

Back to Top