Freedom Ride met LottoNl-Jumbo

Mike, zal donderdag 5 mei met zijn ploeggenoten deelnemen aan de Freedom Ride. Deze toertocht, die door LottoNL-Jumbo wordt georganiseerd, wordt niet voor niets gehouden op Bevrijdingsdag. Het onderwerp vrijheid staat namelijk centraal. De atleten van het team fietsen gezamenlijk met wielertoeristen een route van 120 kilometer door Gelderland.

Daarnaast is het mogelijk om deze afstand of de kortere versie van 80 kilometer individueel af te leggen. Na afloop is er een fanmiddag. Het is mogelijk om de atleten te ontmoeten en er staan verschillende stands.

Pelotonstocht
Het vertrekt om 10.30 onder begeleiding van politiemotoren vanaf Kasteel Doorwerth. De wegen worden vrijgehouden bij de passage van de groep. Halverwege passeert het peloton Wageningen, waar het Bevrijdingsdefilé plaatsvindt. Er wordt ook een stop gemaakt bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek waar een ceremonie plaatsvindt. Omstreeks 16.15 arriveert het peloton weer bij het kasteel. Deelnemers aan de pelotonstocht ontvangen een wielershirt, bidon, goodybag en massage. Na afloop is er een pastaparty en een borrel.

De deelnemers kunnen ook op eigen gelegenheid een uitgepijlde route over de 120 of 80 kilometer fietsen. Onderweg vindt de ravitaillering plaats. Klik hier om je in te schrijven en voor meer informatie. Inschrijven ter plekke kan ook nog!

Daarna Trofee Maarten Wynants en California
Mike zal op 15 tot en met 22 mei van start gaan in de elfde editie van de Amgen Tour of California. Aanstaande zondag pakt hij nog een kermiskoers mee in Houthalen-Helchteren. Om 15.00 uur starten de renners voor een koers van 170 kilometer (10 ronden). De wedstrijd staat ook bekend als Trofee Maarten Wynants. Britt Teunissen zal op dezelfde omloop om 11.00 starten, de vrouwen moeten 12 ronden afleggen.

Back to Top