Uitgestapt in de Amstel Gold Race

De 51e editie van de Amstel Gold Race werd gewonnen door de Italiaan Enrico Gasparotto. De renner uit de ploeg van Wanty-Groupe Gobert klopte na 249 kilmeter de Deen Michael Valgren in de sprint. In 2012 won Gasparotto ook al de Amstel Gold Race. Zijn vroegere ploegmaat Sonny Colbrelli werd derde en won de sprint van de achtervolgers op drie seconden.
Mike verliet voortijdig de wedstrijd. Hij liet voor de start in een interview bij L1 weten dat hij als luitenant van Sep Vanmarcke zou fungeren.

Tot ongeveer zeventig kilometer voor het einde was Mike regelmatig te zien op de voorposten van het peloton aan de zijde van zijn ploeggenoten. Na 190 kilometer verliet hij de wedstrijd. Mike: "Ik viel in de neutralisatie en hield daaraan de bekende schaafwonden en een stijve heup over. In de wedstrijd zou ik inderdaad Sep bijstaan, maar hij voelde zich aanvankelijk niet goed. Daarom ben ik toen in de buurt van Paul Martens gebleven. Toen de de finale losbarstte op de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en Keutenberg was mijn werk gedaan."
Aangezien het voorseizoen er nu op zit voor Mike, had het doorrijden in de kou en regen weinig zin. Mike: "Deze week rustig bijkomen en volgende week weer terug beginnen om me voor te bereiden op de Ronde van Californië. Op 5 mei zal ik ook deelnemen aan de Freedom Ride met LottoNL-Jumbo."

Back to Top