Mike 45e in Parijs-Roubaix

Na een bijzonder spannende wedstrijd ging de trofee in Parijs-Roubaix naar Hayman  die op de befaamde wielerbaan de sprint won voor Boonen, Stannard en Vanmarcke, de kopman van LottoNL-Jumbo.

Van voren
Totdat hij op de kasseien van het bos van Wallers mannen als Cancellera en Sagan moest laten gaan, zagen we Mike regelmatig in beeld, terwijl hij op voorbeeldige wijze de ploegorders uitvoerde. In de enerverende beginfase van de wedstrijd trachtte hij herhaaldelijk deel uit te maken van de goede ontsnapping. Soms maande hij zelfs renners van andere ploegen tot meer inspanningen.  Gedurende de hele wedstrijd doken de geel-zwarte truien op in de eerste groepen, wat aangeeft dat de ploeg uitstekend werk heeft geleverd. In de uitslag vinden Mike terug op een fraaie 45e plaats. 

Na de koers
Mike, heb je in alle hectiek de supporterscaps van o.a. Bart van Horik en Hein van Bakel opgemerkt? 
"Ik heb die mannen wel gehoord, maar niet gezien", zegt Mike daags na de Hel. "Het was een redelijk 'koersje'. Ik moest vanaf de start alert zijn op gevaarlijke kopgroepen, maar dat werd zo'n gevecht dat het niet lukte om iedere keer mee te zitten. En aangezien die strijd 80 km duurde, kostte dat veel kracht. Uiteindelijk kwam ik in de eerste achtervolgende groep terecht. Toen Boonen daar met een paar man wegreed, moest ik met 'Tjallo', Tjallingii, achtervolgen tot het bos van Wallers. Vanaf daar zijn Sep Vamarcke en de anderen doorgegaan en vielen we terug in de groep met Cancellara en Sagan. Ik kon nog net een paar kasseistroken mee, maar voor Mons en Pévèle was het op. Ik werd glad uit het wiel gereden ... Ik kwam terecht in het groepje waarin ik finishte. De laatste 50 km hebben met met die zes man afgelegd. Zelf heb ik ook genoten, want het blijft een schitterende wedstrijd, met dit jaar een geweldig koersverloop!"
.

 Hieronder zien we Mike in actie op een foto van Christopher Jobb.

Back to Top