257 km, van Parijs naar Roubaix, 53 km kasseien, verdeeld over 27 stoken waaronder beroemde zoals Moins-en-Pévèle, Wallers, Le Carrefour de l'Arbre. Deze klus wacht Mike zondag 10 april, met andere woorden Mike neemt deel aan Parijs-Roubaix.

Hij weet hoe zwaar een hellekassei is, want de bekende trofee siert de huiskamer in Ysselsteyn. In 2014 won hij namelijk op overtuigende wijze deze wedstrijd bij de beloften.

Bianchi Infinito CV
De renners starten om 10.40 uur in Compiègne en finishen rond 17.00 uur op de wielerbaan in Roubaix. Vorig jaar won Degenkolb voor Stybar en Van Avermaet. De acht geselecteerden van LottNL-Jumbo zijn: Sep Vanmarcke, Maarten Wynants, Maarten Tjallingii, Twan Casteleijns, Timo Roosen, Robert Wagner, Tom Van Asbroeck en Mike. Zij rijden op speciale fietsen de Bianchi Infinito CV. Met zijn  derde plaats liet Vanmarcke afgelopen zondag in Gent-Wevelgem al zien dat deze fiets gemaakt is voor de kasseien.

World Tour
Mike is woensdag al richting Frankrijk gereisd. "Donderdag verkennen we de lastigste stroken, uiteraard op de Infinito CV, die o.a. zorgt voor meer demping", zegt hij. "Iedereen denkt dat hier de tijd van gewoon meerijden voorbij is voor mij, als oud-winnaar. Maar op dit World Tour-niveau ligt dat toch even anders."

Media
Om 10.15 uur zijn er al beelden van de start te zien op Eurosport, dat de complete wedstrijd volgt. NOS en Sporza beginnen rond 13.30 uur. Restaurant Roelanzia (Ysselsteyn) geeft supporters weer de mogelijkheid de klassieker op een groot scherm te volgen.