Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) derde in 'Ronde' achter Sagan

Solo passeerde wereldkampioen Peter Sagan de eindstreep van De Ronde van Vlaanderen. In een spannende slotfase reed hij op de Paterberg weg bij zijn medekoploper Sep Vanmarcke, die al snel gezelschap kreeg van Fabio Cancellara.

De laatste won uiteindelijk de sprint voor de tweede plaats, zodat de kopman van LottNL-Jumbo, Vanmarcke, bij de huldiging in Oudenaerde de bloemen voor de derde plaats in ontvangst mocht nemen. Vorige week werk hij nog tweede in de klassieker Gent-Wevelgem.

Sterke ploeg
's Morgens zagen we al bij de eerste tv-beelden hoe Mike op de Grote Markt in Brugge, zijn handtekening mocht zetten op het startblad van de honderdste Ronde. In de verdere uren van de tv-reportage maakte Mike met zijn ploeggenoten indruk door Vanmarcke van voren te houden en hem bovendien na twee valpartijen telkens weer snel terug te brengen naar het peloton.

Tot de Koppenberg
Op de Koppenberg liep Mike met de fiets op zijn schouder naar boven en zagen we hem niet meer in de eerste groep. In het gezelschap van ploeggenoten Van Asbroeck en Wynants kwam hij als 56e over de meet in een peloton dat zeven minuten achterstand had op de winnaar. 

Ketting vast op Koppenberg
"Bij de start en ook langs de kant was er een bijzondere sfeer. Vanaf het begin moest je attent zijn. Dat duurde wel 80 kilometer! Toen had ik al wat kracht verspild. Daarna ging het wel. Op de Oude Kwaremont zag het er nog goed uit. Bij de Paterberg merkte ik dat het een eind over was. Op de Koppenberg stonden ze ineens voor me stil. Toen ik wilde doorzetten, reed ik mijn ketting vast. Daardoor moest ik lopen en dacht ik dat het klaar was ... Toch zijn wij nog helemaal teruggereden tot het derde peloton. Bij de streep werd er nog vol gesprint, redelijk gevaarlijk zelfs."
Tevreden?
"Ja toch wel. Maar volgend jaar probeer ik langer mee te doen."

 

 

 

 

 

 Back to Top