Elfde plaats in ploegentijdrit in Tirreno

Het LottoNL-Jumbo team is vanmiddag als elfde geƫindigd in de ploegentijdrit over bijna 23 kilometer. Het team kwam met Mike en met in totaal zes renners aan de meet in een tijd van 24 minuten en 33 seconden.
Het gemiddelde bedroeg 55,5 kilometer per uur. Het zestal had een achterstand van 38 seconden op de winnaars, BMC Racing Team. De Italiaan Daniel Oss is de eerste leider in Tirreno-Adriatico.

"We verloren al snel Enrico Battaglin, die iets met de fiets had. Later bleek dat zijn zadel zakte. Dat was al heel snel na de start. Ik had dat niet in de gaten en nam te laat plaats in het treintje. Ik moest daardoor terugkomen en dat lukte nog maar net. Halverwege verloren we ook nog eens Timo Roosen en we waren toen nog met zes. Zelf kon ik niet goed meer herstellen, waarmee de beurten op kop minder goed waren. Ik heb wel mijn werk kunnen doen. Maar ook de rest van de ploeg ging kapot in de laatste vijf kilometer. Iedereen was redelijk aan elkaar gewaagd", laat Mike vanuit Camaiore weten.

Mike staat nu 68e in het algemeen klassement. Morgen staat er een rit van Camaiore naar Pomarance over 207 kilometer op het programma.

Back to Top