Team LottoNL-Jumbo heeft in de laatste etappe van de Tour of Oman Tom Van Asbroeck uitgespeeld in de massasprint in plaats van Moreno Hofland. Hofland gaf aan dat hij zich niet sterk voelde en gaf zijn Belgische ploeggenoot de kans. Van Asbroeck werd vervolgens vierde, Alexander Kristoff (Team Katusha) won. Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) won het eindklassement.

Mike werd netjes negentiende in deze laatste rit van The Wave Muscat naar Matrah Corniche over 130 kilometer. In het eindklassement werd hij 46e op 14 minuten en 44 seconden van Nibali.

Sprinttrein met eindstation Van Asbroeck
Mike vertelt nog snel voor zijn terugreis naar Nederland: "Het was nog best een lastige rit, zeker tot het moment dat er een kopgroep was. Op het plaatselijk rondje had we ook nog een klimmetje. Op dertig kilometer van het einde vertelde Moreno dat hij niet goed was. We hebben toen de kaart Tom Van Asbroeck getrokken. Op de laatste heuvel trok Daniel Oss (BMC) flink door en bleven er veertig renners over. In de finale probeerde ik nog de sprint aan te trekken voor Tom, maar dat ging niet echt goed. Beter gezegd: ik kwam er niet écht over! Uitbollend werd ik nog 19e."

Resumé
Ook kijkt Mike nog terug op de twee koersen in het Midden-Oosten: "Qatar en Oman waren mijn eerste tweede wedstrijden. Maar van opwarmen was geen sprake. In Qatar werd snel gekoerst en zaten ook veel waaierdagen. Die gingen trouwens prima, behoudens de eerste dag. Deze week in Oman was het veel lastiger. Maar ook die verliep goed. Ik heb zelfs een paar rustige dagen gekend. Nu verder herstellen en de volgende week hopelijk klaar voor de Omloop Het Nieuwsblad."