In de vijfde etappe werd gelijk snel gereden vanuit de start in Yiti (Al Sifah). In het eerste uur ook al twee lastige klimmetjes. Mike: "In dat gedeelte van de koers ontstond de kopgroep van drie renners. Het peloton kwam toen in de controle-modus met Team Astana. Dit bleef zo tot de laatste vijftig kilometer. Toen kregen we drie beklimmingen (tot 360 meter) voorgeschoteld.

Bij de voorlaatste klim werd volle bak gereden en bleven zo’n 25 renners over. Ik zat mee, maar later kwam weer alles terug. Toen heb ik George Bennett afgezet en rustig naar de meet uitgebold."

Wedstrijdverloop vijfde rit
Edvald Boasson Hagen behaalde zijn tweede ritzege. Na de tweede etappe schreef de Noor ook de vijfde etappe over 120 kilometer op zijn naam. Pieter Weening was bijna de hele dag in de aanval, maar werd in de slotfase samen met Jacques Janse van Rensburg gegrepen. De leiderstrui blijft om de schouders van de Italiaan Vincenzo Nibali.
Mike werd 62e op 3 minuten en 48 seconden. In het algemeen klassement staat Mike nu op een zesenveertigste plaats.

Morgen, sprinttrein en Jan Boven
Morgen volgt de laatste rit in de Tour of Oman. Een etappe over 130 kilometer met twee korte, maar wel venijnige beklimmingen. Wellicht weer een gelegenheid om de sprinttrein en dus ook Moreno Hofland in stelling te brengen.
Mike voelt zich nog steeds goed, al vindt hij het ook prima om maandag weer huiswaarts te keren. Ook ploegleider Jan Boven is te spreken over zijn team. "Sinds de Tour of Qatar zie je dat de ploeg groeit, conditioneel en in zelfvertrouwen."