Mike liet opnieuw van zich horen in de tweede rit van de Ronde van Oman. Na een venijnig slotklimmetje kwam hij als vierentwintigste over de streep en had slechts 26 seconden achterstand op de Noorse ritwinnaar Edvald Boasson Hagen. De Noor was de snelste van het eerste groepje, dat nog bestond uit negen renners.Boasson Hagen klopte Vincenzo Nibali en Greg van Avermaet. Tom Dumoulin was op de elfde plaats de beste Nederlander.

Boasson Hagen was dinsdag al vierde in de eerste etappe, die werd gewonnen door de Luxemburger Bob Jungels. De Noor van wielerploeg Dimension Data pakte vandaag bijna een minuut op Jungels en sprokkelde bovendien bonificatieseconden. Daardoor nam hij de leiderstrui over. Mike staat 23e in de algemene rangschikking.

Opnieuw lang mee met de besten
Mike: "BMC trok op tien kilometer van de meet flink door in een waaier. Toen zat ik mooi als één van de eersten erachter. Daardoor bleef er een groep van dertig renners over en kwamen bijvoorbeeld Martin en Jungels in de problemen. Toen Pozzovivo en Nibali doortrokken op 500 meter van de finish moest ik passen."

Ploegleider Jan Boven aan het woord
“We wilden de etappe van vandaag zo zuinig mogelijk doorkomen om fit te zijn voor morgen”, legde ploegleider Jan Boven na afloop het strijdplan van Team LottoNL-Jumbo uit. “In de finale kon het op de kant gaan, daar wilden we even scherp zijn. Verder is iedereen de dag op een relaxte manier gefinisht. Mike wilde na zijn prestatie van gisteren graag voor een goed resultaat gaan en daar heeft hij, net als George Bennett, de ruimte voor gekregen. Mike heeft het vandaag goed gedaan. Hij moet nog iets sterker worden, maar wat hij vandaag heeft laten zien, is mooi.”

Doorgroeien
Teunissen eindigde dus als 24e in de daguitslag en verloor 26 seconden op ritwinnaar Boasson Hagen, maar reed op 400 meter van de streep nog in de kopgroep. “De aankomst was vandaag weer lastig en in de top-10 eindigen echt klasbakken”, gaf Mike aan. “Dan is het moeilijk om kort te eindigen, maar ik heb geprobeerd om zo goed mogelijk mee te komen. Kort voor de streep moest ik passen. Vorig jaar moest ik op dit soort bergjes nog vrij snel uitsturen en nu kom ik al een stuk langer mee. Ik wil nog verder doorgroeien in dat proces en wat dat aangaat is het leuk dat ik van de ploeg de ruimte krijg om het te proberen in dagen als vandaag.”

Derde etappe weer voor Hofland
De relatieve rust voor de mannen van Team LottoNL-Jumbo blijft beperkt tot één dag, want donderdag staat er een belangrijke rit op het programma. “Morgen gaan we ervoor knokken om een goede sprint te rijden met Moreno Hofland”, gaf Boven aan. “Hij voelt zich goed en krijgt morgen de kans om zich te laten zien. Daar focussen wij ons dan ook op.”

De link naar een videoverslag van de laatste twee kilometer.