In de 1e etappe van de Tour of Oman eindigde Mike als 22eIn de twee slotklimmetjes en de oplopende finishstraat moesten veel renners lossen. De Luxemburgse kampioen Bob Jungels reed solo naar de winst. Als eerste renner van LottoNL-Jumbo kwam Mike over de meet.

Hij won het sprintje van een kleine groep die op 40 seconden van winnaar Jungels eindstreep bereikte. In het algemeen klassement bezet Mike de 22e plaats. Tom Dumoulin kwam als 5e over de streep met een achterstand van 8 seconden.De etappe werd gekleurd door een ontsnapping van vijf renners onder wie de Nederlanders Koning en De Vries. Dertig kilometers voor de aankomst was het peloton echter weer compleet.

Tevreden Mike 

"Het was volle bak op de laatste klim", meldt Mike vanuit de finishplaats. "Ik moest echt even passen, maar op het laatste hupje kon ik bij de tweede groep blijven. Ik hoopte dat het nog stil zou vallen. Dat deed het helaas te weinig." Mike concludeert: "Toch heb ik het niet slecht gedaan." Lees ook zijn reactie op de site van de ploeg.