Met een tijd van 14 minuten en 26 seconden werd Mike achttiende in de derde etappe van Ronde van Qatar. De individuele tijdrit op het Lusial circuit was elf kilometer lang. Er werd gereden met de normale wegfiets, omdat tijdritfietsen reglementair niet waren toegestaan.

De tijdrit werd overtuigend gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen, die 13:26 minuten liet registreren. Hij nam dan ook de leiderstrui over van Mark Cavendish. Mikes ploegmaat Jos van Emden werd tweede op 25 seconden van de Noor. 

Mike: "Eigenlijk best goed."
Vanuit uit het hotel in Qatar laat Mike weten wat hij er zelf van vond. "We moesten inderdaad met onze wegfiets de tijdrit rijden. We hebben alleen andere wielen gestoken (Shimano C75, red.). Het parcours was zo vlak als een biljartlaken. De eerste kilometer waren wind mee. Op de terugweg wat meer wind in het nadeel. Vooral op dat gedeelte kon ik goed tempo houden. Al kan het zeker nog beter. Met de aero-houding en meer bochten kom ik meer tot mijn recht. Maar goed ik verlies twee seconden op Kristoff. In dat opzicht niet slecht!"

De vierde etappe morgen gaat van Al Zubarah Fort naar Madina Al Shamal over 189 kilometer, de langste rit in deze Ronde van Qatar.