1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De drieënnegentigste plaats in de tweede rit van de Ronde van Qatar zegt niks. Mike was in de rit van Doha naar Doha over 135 kilometer attent aanwezig. Kort na het eerste koersuur brak de groep in vier stukken en Mike en ploegmaat Moreno Hofland zaten mee in de eerste waaier.

De groep greep op dat moment de vier vroege vluchters en met nog 75 kilometer te gaan had de groep van ongeveer 20 coureurs een voorsprong van vijftig seconden.

Verdere koersverloop in tweede rit
Leider Mark Cavendish zat echter in de tweede groep en de Dimension Data-renners reden het gat dicht. Net voor de aansluiting versnelde Preben van Hecke en Mike sprong mee. Na overleg met ploegleider Jan Boven liet Mike zich terugzakken naar het peloton. Gatis Smukulis nam de plaats van Mike in en het duo hield nog even stand, maar werd in de finale gegrepen.

Reactie Mike
Mike: "Ik ben hier niet gekomen om met z’n drieën voor het peloton uit te rijden. Ik heb me laten terug laten zakken om in de finale de sprint voor te bereiden voor Hofland. De sprint was traditiegetrouw chaos. Het was moeilijk om samen te blijven. Jos van Emden kletste op anderhalve kilometer van de meet nog naar voor met het treintje, waarna ik aan de bak kon. Ik probeerde zo de laatste rechte lijn voor mijn rekening te nemen, maar toen was onze sprint min of meer al gereden. Zelf reed ik bijna in de laatste valpartij. Ik kon nog net rechtop blijven. Gelukkig maar."

Klassementen
De Noor Alexander Kristoff won een spannend duel tegen Mark Cavendish met een paar centimeters. Cavendish blijft leider en heeft nog vijf tellen voorsprong op de Katusha-renner.

Mike werd dus 93e in dezelfde tijd als de winnaar en staat nu 65e op 8 minuten en 13 seconden.
Morgen staat de individuele tijdrit op het programma. Mike start om 12.40 uur (onze tijd). De chronorit in Lusial is elf kilometer lang in heeft slechts acht bochten.