Op maandag 8 februari begint voor Mike het wegseizoen 2016 met de Ronde van Qatar. De vijftiende editie duurt tot en met vrijdag 12 februari en gaat over vijf ritten. Na de eerste twee ritten van respectievelijk 176 en 135 kilometer volgt een tijdrit van 11 kilometer. De laatste twee dagen staan ritten van 189 en 114 kilometer op het programma.

De laatste twee edities werden gewonnen door Niki Terpstra. Het LottoNL-Jumbo staat aan de start met Moreno Hofland, Tom van Asbroeck, Maarten Wynants, Twan Castelijns, Timo Roosen, Jos van Emden en Robert Wagner. Klik hier voor de startlijst.

Mike vertrekt met een goed gevoel richting Quatar, Zijn voorbereiding was in orde met enkele crossen en het trainingskamp in Spanje. Ook na het trainingskamp heeft hij in Nederland en België nog voldoende intensieve trainingen kunnen doen.

"Vandaag nog 4,5 uur met een gedeelte achter de scooter. Heb ook wel zin om weer te koersen. Het wordt onze eerste test met de sprinttrein. Verder probeer ik alert te zijn in de waaierritten. Van de tijdrit op de derde dag verwacht ik nog niet veel. De chronorit is met 11 kilometer vrij lang en ook allesbehalve technisch. Ik zie het maar als een opwarmer", aldus Mike.

Mogelijk dat Studio Sport korte samenvattingen laat zien. Er is wel een livestream, inclusief videos, klik hier.