De derde etappe in de Vuelta werd in de straten van Málaga een sprint. Geen massasprint, omdat meer dan 75 renners waren gelost. De LottoNL-mannen zaten met z’n vijven goed voorin. Mike zat er vooraan tussen en klasseerde zich knap als zestiende. De etappe over 158 kilometer was lastig met een klim van eerste categorie na 76 kilometer, veel op en af en opnieuw temperaturen van boven de 30 graden.

De klim en de sprint
"De klim (Puerto del Léon, 925 meter) was pittig, Het was voor mij overleven. Ook in de afdaling werd er door de Tinkoff-Saxorenners snoeihard naar beneden gereden. Na de afdaling was het nooit meer vlak, waarbij nog veel renners werden gelost. Ik kon zelf tussen de auto’s terugkeren. In de finale zouden we ons verzamelen rond Tom van Asbroeck. Het was erg hectisch en we raakten elkaar soms kwijt. Toen maar gewoon doorgereden", aldus een relativerende Mike.
Zestiende is toch best knap ?
"Zeker mooi, maar niet speciaal. Ik had liever gezien dat Tom een korte sprint had gereden."
Omdat drie LottoNL-renners bij de eerste twintig eindigden, legde de ploeg beslag op het dagploegenklassement.


Klassementen
De Slowaak Peter Sagan won de etappe en klopte Bouhanni en Degenkolb. In het algemeen klassement behoudt de Colombiaan Johan Esteban Chaves de leiding. Mike staat nu 71e op 7 minuten en 23 seconden. Morgen staat een relatief vlakke rit op het programma van Estepona naar Vejer de la Frontera. De etappe heeft een behoorlijke lengte: 210 kilometer.