Lippenhovestraat, Paddestraat, Oude Kwaremont, Kortekeer, Wolvenberg, Berendries, Berg Ten Houte, Kanarieberg, Koppenberg, Paterberg, Mariaborrestraat: de wielerlitanie van De Ronde. Zondagmorgen staat Mike voor de vijfde maal aan de start van deze beroemde koers. Door blessures ontbreken 2020 en 2021 in zijn lijstje.

Mathieu van der Poel toonde zich na zijn Italiaanse koersen vandaag voor het eerst in Vlaanderen. Vier dagen voor de 'Hoogmis'won hij voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix was in een aantrekkelijke finale beter dan Tiesj Benoot in een sprint met twee. Zij waren in de finale weggereden uit een kopgroep van acht. Mike kwam als 28e over de streep op iets meer dan vier minuten.

Aanstaande woensdag opnieuw een belangrijke klassieker in Vlaanderen, Dwars door Vlaanderen. Deze wedstrijd haalt de 200 kilometer niet. Na 183,9 kilometer, dertien hellingen en vijf kasseistroken komen de renners over de meet in Waregem. De laatste klim, de Holstraat, ligt op ruim 8 kilometer van de meet. Dylan van Baarle is de laatste winnaar. Mike staat aan de start en bewaart natuurlijk mooie herinneringen aan deze koers. Op 28 maart 2018 werd hij twee seconden achter Lampaert tweede.

Een Afrikaanse winnaar hadden we misschien niet gelijk verwacht. Maar hij kwam er wel. Biniam Girmay (Intermarché-Want-Gobert) won na 249 kilometer in een sprint de klassieker Gent-Wevelgem. Hij was de snelste uit een kopgroep van vier renners. Mikes ploegmaat Christophe Laporte werd tweede voor Dries van Gestel en Jasper Stuyven. Girmay was afgelopen vrijdag ook al vijfde in de E3-Prijs in Harelbeke. Mike werd 51e op 1 minuut en 30 seconden van de Eritreeër.

Een twaalfde plaats in de E3 Saxo Bank Classic is een prima resultaat nadat Mike moest passen in de voorlaatste etappe van Parijs-Nice en ook Milaan-San Remo moest schrappen. Hij kwam na de Oude Kwaremont in een tweede groepje terecht en finishte op 3:30 minuten van de winnaar Wout van Aert.  De kopman van Jumbo-Visma versnelde op de Paterberg en alleen zijn ploegmaat Laporte kon volgen. Het duo had een voorsprong van 1:35 minuten aan de finish op de acht achtervolgers.

Mike zal aanstaande vrijdag terug in koers verschijnen. Niet helemaal fit gaf hij op in Parijs-Nice en koos er in overleg met de ploegleiding voor om Milaan-San Remo te schrappen. Nadat de frisheid eind vorige week terugkwam, plande Mike een stevig trainingsblok in zowel de Ardennen als in Luxemburg. Hij is door deze korte afwezigheid vooral benieuwd hoe het gaat.

Mike reist deze week niet af naar Italië om zaterdag te starten in Milaan-San Remo. Hij wil niet het risico lopen dat hij uiteindelijk kwakkelend moet beginnen aan zijn geliefde Vlaamse klassiekers. Jos van Emden vervangt hem.

Opnieuw een sterk optreden van de Jumbo-Visma mannen in de laatste etappe van Parijs-Nice. Wout van Aert loodste zijn ploegmaat Primož Roglič naar de eindzege. De Sloveen had uiteindelijk in het eindklassement 29 seconden voorsprong op Simon Yates, die de laatste etappe in Nice won. De Brit bleef met Van Aert, Roglic, Martinez en Quintana over op de laatste klim van de laatste rit. De laatste twee moesten lossen. Yates versnelde en hield een voorsprong over van 9 seconden op het Jumbo-duo.

Hoewel Mike nog steeds niet echt fit is, heeft hij vanmorgen in overleg met de ploegleiding besloten toch te starten in de 7e etappe: "Nog steeds voel ik me niet echt goed, maar ik ga wel gewoon starten hoor."

Op de top van de laatste klim zag het ernaar uit dat Van Aert de kans kreeg het werk van zijn ploegmaats te bekronen met een zege, maar deze was verrassend voor Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies). In de finale sprong hij weg op een licht hellende strook.

Gelukkig voelde Mike zich vanmorgen fitter dan gisteren en kon hij tot 60 km voor de aankomst zijn werk doen in de Jumbo-trein, die lang het peloton aanvoerde in de lastige bergrit naar Saint-Sauveur-de-Montagut: wind op kop en 3 beklimmingen van eerste categorie. Nadat Mike de steeds kleiner wordende groep moest laten gaan, zagen we in korte tijd de andere Jumbo-mannen ook afhaken.

Na 3 podiumplaatsen op een rij vlamde Wout van Aert dan toch naar zijn overwinning in Parijs-Nice. In de tijdrit was hij enkele seconden sneller dan ploegmaats Primoz Roglic en Rohan Dennis. Een niet fitte Mike eindigde in de middenmoot als 80e.

In de laatste 2 km reed het geel-zwarte treintje prominent van voren. De mannen Jumbo-Visma kenden de lastige finale die licht bergop was. Mike keek af en toe om. Hij wilde zeker te weten dat Wout van Aert aan zijn wiel zat. De lead-out van Mike mocht er zijn. Christophe Laporte nam even over en Wout was gelanceerd.

Wout van Aert, Promoz Roglic, Christophe Laporte en Mike Teunissen hadden de strijd in de wind overleefd. Met nog 60 km te gaan gaven de geelzwarten op kop van de eerste waaier vol gas richting Orléans. En toen … - inderdaad op het verkeerde moment – een lekke achterband bij Mike.

Het resultaat van de inspanningen van Mike en zijn ploeggenoten mocht er zijn: na de slotklim op 6 km van de finish knalden drie hardrijders van Jumbo-Visma naar Mantes-la-Ville. Het uitgedunde peloton moest zich gewonnen geven en kwam pas 20 seconden na het sterke collectief binnen. Juichend reden Roglic (tweede) en Van Aert (derde) en Laporte over de streep. De Fransman mocht winnen en begint morgen in de leiderstrui aan de tweede etappe.

Zondag 6 maart begint Mike met zijn ploeggenoten in Mantes-la-Ville aan de 80e editie van Parijs-Nice. De eerste drie ritten zijn vrij vlak, woensdag staat in Domérat een korte tijdrit over 13 km op het programma.

Precies achtentwintig dagen geleden maakte Mike tijdens de trainingsstage op Tenerife een smak tegen het asfalt. De laatste twee weken is hij bijna dagelijks te vinden bij de fysio, waar hij specifieke oefeningen volgt. Van daaruit hoopt hij een doorstart te maken naar de eerste voorzichtige fietstrainingen.

Vanmiddag maakte de minister in België bekend dat Nokere Koerse, de Bredene Koksijde Classic, Dwars door de Westhoek, de Driedaagse Brugge-De Panne, de E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen niet zullen doorgaan op de geplande data. De federale overheid heeft beslist dat alle sportactiviteiten tot en met 3 april geannuleerd worden. Dat betekent dat alle Vlaamse voorjaarskoersen in het water vallen. Organisator Flanders Classics bevestigde vanavond het bericht.  

Team Jumbo-Visma zal zaterdag niet deelnemen aan Strade Bianche. En zo heeft het coronavirus het wielerpeloton in een wurggreep. De beslissing om niet naar Italië af te reizen is op basis van een medisch advies genomen. Ook de aanbeveling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken speelde mee in het uiteindelijke besluit. Waarschijnlijk geldt deze beslissing ook voor Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan- Sanremo (21 maart). Het team wacht echter de besluitvorming van de Italiaanse regering af. Er wordt dan ook rekening gehouden met het medisch advies en de medische richtlijnen van de betrokken autoriteiten voordat er een uiteindelijke beslissing over deelname aan andere koersen wordt genomen.

De Noor Alexander Kristoff heeft Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De renner van UAE Emirates won na een attractieve wedstrijd. John Degenkolb en Oliver Naesen moesten genoegen nemen met de dichtste ereplaatsen. Mike werd vijfentwintigste en leverde een mooie koers af, waarbij Jumbo-Visma één van de smaakmakers werd van deze bijzondere 81e editie. Mike was mee in de eerste waaier en zat tot 20 kilometer van de meet in een kopgroep met een aantal sterke namen.

Zdeněk Štybar heeft voor de eerste maal in zijn carrière de E3 BinckBank Classic op zijn naam geschreven. In Harelbeke was de Tsjech de snelste in een sprint met vijf. Wout van Aert eindigde op de tweede plaats, Greg van Avermaet werd derde. Mike kwam als 51e over de streep op twee minuten en 49 seconden van de Tsjech. Deze groep van bijna vijfenveertig renners sprintte uiteindelijk voor de negentiende plaats in de wedstrijd.

Een goed resultaat in De Panne voor de Jumbo-Visma renners. Dylan Groenewegen won Driedaagse Brugge-De Panne en Mike werd tiende in de wedstrijd over tweehonderd kilometer. Groenewegen klopte Fernando Gaviria en Elia Viviani in een massasprint. De geel-zwarte formatie zat opnieuw met vier renners van voren.

Drie koersen in vijf dagen. Woensdag Brugge-De Panne, vrijdag de E3 BinckBank Classic en tot slot op zondag Gent-Wevelgem. Drie World Tour-koersen na Milaan-San Remo, om vervolgens de volgende weken toe te werken naar Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Een zeer belangrijke periode voor Mike.

Met de dertig punten voor zijn 18e plaats in Milaan - San Remo staat Mike op 142e plaats in de UCI-ranking. De meeste punten verdiende hij met zijn tweede plaats in Dwars door Vlaanderen, een wedstrijd die de volgende week woensdag wordt verreden. Ook de 11e plaats in Parijs-Roubaix zorgde voor flink wat punten, t.w. zeventig en de top vijf klassering op het NK was goed voor 40 punten. De Fransman Julian Alaphilippe is vanaf vandaag de nieuwe leider in de UCI-ranking.

Julian Alaphilippe heeft Deceunick-Quick Step de zege bezorgd in Milaan-San Remo. De Fransman was de sterkste van een elitegroep waarin Wout van Aert 6e werd. Mike sprintte naar een mooie 18e plaats. Hij was een van de eersten van een grote groep renners die in de Milaan met een twintig seconden achterstand arriveerde. Zijn ploeggenoten Van Emden en Grøndahl Janssen zaten in hetzelfde peloton.

De klassiekers wachten!  Aanstaande zaterdag begint Mike aan 'zijn' klassiekers, de wedstrijden waarin hij in het verleden  nadrukkelijk heeft laten zien dat hij mee kan strijden met de besten. De rij opent met Milaan-San Remo, een koers die overigens voor het eerst op zijn programma staat.

Egan Bernal (Sky) heeft Parijs-Nice op zijn erelijst gezet. De Colombiaan werd bestookt door zijn landgenoot Nairo Quintana, maar hield in Nice voldoende seconden over. De zege in de slotrit was voor Ion Izagirre (Astana). George Bennett arriveerde na het werk van Mike en de andere renners van Jumbo-Visma in de groep met de meeste klassementsrenners.

De tv-uitzending werd vandaag geopend met de vlucht van de dag. En daarin was Mike vertegenwoordigd. Samen met ploegmaat Pascal Eekhoorn was hij verrassend mee in de zevende rit in Parijs-Nice. Een scenario, dat we minder vaak zien in een etappewedstrijd. Mike heeft veelal een opdracht om of de snelle sprinter goed af te zetten of een klassementsrenner bij te staan. Vandaag was hij echter mee in een grote kopgroep van 39 renners.

Het plan van Jumbo-Visma om in Brignoles Groenewegen te laten sprinten voor zijn derde etappezege is niet gelukt. Samen met Mike (98e) en ploeggenoten Eenkhoorn, Grøndahl Jansen en Wynants arriveerde hij bijna zes minuten na etappewinnaar Sam Bennett (Bora). Deze is ook de nieuwe drager van de groene trui. Michal Kwiatkowski houdt het geel.

De openingsbeelden van de live-uitzending van de tijdrit in Parijs-Nice toonden vanmiddag om 15.20 uur een man in geel-zwart: Mike, die door zijn mooie positie in het klassement bij de laatste dertig renners mocht starten. Zij moesten onderweg rekening houden met een serieuze heuvel – naar de Abdij van Saint-Michel de Frigolet – een hellende aankomststrook en de rol van de wind.

De vierde etappe in Parijs-Nice bleek een lastige rit te zijn over geaccidenteerd terrein, met enkele cols van tweede categorie Bijna de hele dag reed Mike in groep met klassementsmannen. In de laatste vijftig km was hij de enige renner van Jumbo-Visma die George Bennett kon ondersteunen. 12 km voor de aankomst merkte Mike echter dat het op was en moest hij in zijn eigen tempo verder gaan.

Opnieuw zorgde  Mike in Parijs-Nice voor een goede lead-out. In de slotkilometers haalde hij met een ploeggenoot Amund Grøndahl Jansen sprinter Groenewegen weer naar voren. Door een verrassende uitval van de Sky-ploeg was Dylan weggezakt in het peloton. Omkijkend naar de man die hij moest lanceren nam Mike in de hellende slotmeters van de aankomststraat brutaal de kop.

Mike heeft zijn zin gekregen. In een NOS-interview gaf hij dat het vandaag ook weer waaierweer mocht zijn. In een schitterende etappe  vol wind en waaiers was het echt 160 km KOERS! Het ploegwerk van Jumbo-Visma loonde zich opnieuw, want Dylan Groenewegen won na de eerste ook de tweede etappe in Parijs-Nice

"Waaiers vandaag. Dat zal een spektakel zijn!", appte Mike al vanmorgen vroeg. En de etappe wérd een spektakel waarin Team Jumbo-Visma een hoofdrol speelde door Dylan Groenwegen niet alleen in de eerste waaier te houden, maar hem ook in de slotfase goed af te zetten voor de beslissende sprint van de openingsetappe. Groenewegen maakte in de straten van Saint-Germain-en-Laye het ploegenspel perfect af. Hij is daarmee ook de eerste leider in de Koers naar de zon.

Na zijn tocht van vorige week over De Muur in Omloop het Nieuwsblad rijdt Mike vanaf zondag de Koers naar de zon, oftewel Parijs-Nice. Mikes prachtige strijd aan het front in de Vlaamse openingsklassieker werd helaas in de Paddestraat abrupt gestopt door een valpartij. Hoewel hij toch nog als 33e arriveerde, was hij ongerust over de gevolgen van zijn smak: een vastzittende onderrug en een ei op een voet.

Zdenek Stybar is winnaar geworden van de Omloop het Nieuwsblad. De Tsjech ontsnapte met nog twee kilometer te gaan uit de kopgroep en gaf zijn voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Greg Van Avermaet en Tim Wellens sprintten vlak achter Stybar naar de tweede en derde plaats. Mike kwam als 33e over de eindstreep. Hij viel in de wedstrijd en had een achterstand van 4 minuten en 42 seconden op Stybar.

Met veel moraal zal Mike zondag in Antwerpen aan de start staan van zijn derde Ronde van Vlaanderen. De tweede plaats in Dwars door Vlaanderen gaf hem op het juiste moment de bevestiging van zijn eerdere goede optreden in Parijs-Nice. Hij mag met vertrouwen vooruit kijken naar deze 102de editie. In zijn eerste twee deelnames finishte hij als 81e (2017) en 56e (2016). 

Mike heeft in Dwars door Vlaanderen een bijzonder knappe koers gereden en is als tweede geëindigd. Yves Lampaert heeft zichzelf opgevolgd als winnaar. De renner van Quick-Step Floors was in de Belgische semi-klassieker de sterkste van een kopgroep van vijf. Mike won met groot verschil de sprint om de tweede plaats. We verwachten snel meer nieuws uit Waregem en natuurlijk de reactie van Mike.

Mike zal morgen voor de vierde maal aan de start staan van Dwars door Vlaanderen. Een klassieker waar hij in zowel 2016 als 2017 een opvallende prestatie leverde met een respectievelijk negende en zestiende plaats. Als LottoNL-Jumbo renner ging hij ook in 2015 van start. Toen haalde hij de finishstreep niet.

Wereldkampioen Sagan heeft voor de derde maal de klassieker Gent-Wevelgem gewonnen. In de eindsprint van de eerste groep, waarin veel grote namen zaten, was hij duidelijk sneller dan Viviani en de Franse kampioen Démare.  De teleurgestelde Viviani liet  direct na de finish zijn tranen de vrije loop. Matthews, de kopman van Sunweb,  werd 13e.

Niki Terpstra (Quick-Step) heeft de E3 Harelbeke op zijn naam geschreven. In een zeer spannende finale verdedigde hij met succes een kleine voorsprong op een groepje achtervolgers van wie ploegmaat Gilbert op de streep titelverdediger Van Avermaet klopte in de strijd om de tweede plaats.

Vrijdag begint Mike aan een imponerende reeks klassiekers die - op Parijs-Roubaix na - worden verreden in Vlaanderen, op de wegen waar hij zich thuis voelt. Door enkele verschuivingen in de wielerkalender start Mikes Vlaamse wielerlente met de E3 Harelbeke.Daarna volgen Gent-Welvelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en Parijs-Roubaix.

De koninginnenrit van Parijs-Nice is gewonnen door Simon Yates, die zich ook op het podium mocht melden voor de gele trui. Na aankomst in het skioord Valdeblore La Colmiane bleek de leider in wedstrijd, de Spanjaard Sanchez, de verliezer van de dag te zijn. Hij verloor bijna vijf minuten op Yates.

Rudy Molard heeft de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Fransman reed in de laatste kilometers weg uit een kleine groep met favorieten en bleef Wellens en Alaphilippe nipt voor. Mike kwam als 53e over de streep met een achterstand van 6 minuten en 48 seconden. In het algemeen klassement staat Mike nu 37e. In het puntenklassement zesde.

Mike behaalde in de vijfde etappe van Parijs-Nice opnieuw een puike klassering. Deze keer een achtste plaats, waarmee hij vier maal een top achtklassering binnenhaalt in vijf dagen. In het puntenklassement stijgt Mike naar een derde plaats met 20 punten. Hij heeft elf punten achterstand op Démare en staat op drie punten van de Duitser Greipel.

Wout Poels heeft de individuele tijdrit van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Hij was in de 18,4 kilometer lange vierde rit elf seconden sneller dan Marc Soler. Poels schuift op naar de tweede plek in het algemeen klassement, waarin Luis Léon Sánchez met succes de koppositie verdedigde. Mike werd 43e op 1 minuut en 43 seconden van Poels. Hij duikelt daardoor van de vijfde naar de 26e plaats in het klassement.

Mike blijft presteren, want ook in de derde etappe klasseerde hij zich knap achter Démare op een vijfde plaats. Drie renners hadden een voorsprong van 38 seconden op een grote groep met achtervolgers. De Fransman Jonathan Hivert zegevierde en boekte al zijn vierde seizoenszege. Hij klopte Luis León Sánchez en Rémy di Grégorio in de sprint. Sanchez neem de gele leiderstrui over van Arnaud Démare.

Zeker geen toevalstreffer, die vijfde plaats in de eerste etappe. Want Mike mengt zich vandaag opnieuw tussen de beste sprinters en wordt zesde in de tweede etappe van Orzonville naar Vierzon over 187 kilometer. Met deze zesde plaats behoudt Mike zijn vijfde plaats in het algemeen klassement. We mogen spreken van een bijzondere 'ouverture' van Mike in deze Parijs-Nice!

Mike is in de eerste rit van Parijs-Nice op een knappe vijfde plaats geëindigd. Door een valpartij van Edward Theuns en Phil Bauhaus veranderde de tactiek bij Team Sunweb in de laatste twee kilometer. Vanuit een twintigste positie schoof Mike goed door naar de tweede lijn en waren er slechts vier sprinters op één rij, die voor hem eindigden. Mike verwees de Fransman Julian Alaphilippe naar plek zes.

Mike is in de eerste rit van Parijs-Nice op een knappe vijfde plaats geëindigd. Door een valpartij van Edward Theuns en Phil Bauhaus veranderde de tactiek bij Team Sunweb in de laatste twee kilometer. Vanuit een twintigste positie schoof Mike goed door naar de tweede lijn en waren er slechts vier sprinters op één rij, die voor hem eindigden. Mike verwees de Fransman Julian Alaphilippe naar plek zes.

De 'Koers naar de zon', oftewel Parijs-Nice bestaat al sinds 1933 en is de eerste WorldTour meerdaagse in Europa. Acht ritten staan van zondag tot en met zondag op de agenda met een sterk deelnemersveld. Mike staat voor de eerste maal aan de start in deze wedstrijd. Hij deed in 2016 en 2017 namelijk de tegenhanger, Tirreno-Adriatico. Deze Italiaanse meerdaagse start aanstaande woensdag.

Mike begon niet helemaal met vertrouwen aan Gent-Wevelgem. De valpartij in Record Bank E3 Harelbeke speelde nog wel degelijk een rol in zijn optreden in de koers van Deinze naar Wevelgem over 249 kilometer. Opnieuw een wedstrijd met hoge snelheden in de beginfase, diverse malen waaiervormingen en een finale, die vroeg begon. Uiteindelijk werd Mike 79e op 7 minuten en 26 seconden van de winnaar. En dat was opnieuw Greg van Avermaet.

Met nog 88 kilometer voor de boeg zagen we in ongeveer 45e positie een valpartij in een peloton. Mike sloeg in de Record Bank Prijs Harelbekehard tegen de vlakte en bleef even beduusd op het wegdek zitten. Toch kon hij zijn weg voortzetten tot aan de Eikenberg. Deze klim ligt ongeveer 27 kilometer na de valpartij.

Vorig jaar leverde Mike misschien wel het meest aansprekende resultaat van het seizoen 2016 in Dwars door Vlaanderen. Hij werd toen negende; vandaag was hij opnieuw voorin te vinden in deze WordTour koers. In een sprint achter de vier koplopers klasseerde hij zich -na 203,4 kilometer- als zestiende. Opnieuw een prestatie van formaat.

De belangrijkste periode van het seizoen komt er aan, dat vindt heel Vlaanderen tenminste en ik deel graag die mening. Na de opening in het Nieuwsblad staan de komende drie weken alle kasseiklassiekers op het programma. En aangezien deze klassiekers mij goed liggen is het ook voor mij uitkijken naar de komende weken.

Mike is als 67e geëindigd in de afsluitende tijdrit over 10 kilometer in de Tirreno-Adriatico. Hij liet een tijd klokken van 12 minuten en 10 seconden. Hij was daarmee 52 seconden langzamer als de winnaar Rohan Dennis. De 26-jarige Australiër van BMC was in San Benedetto del Tronto nipt de snelste. Hij liet een sterke Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) en Michael Hepburn achter zich.

De Colombiaan Fernando Gaviria heeft de zesde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De 22-jarige renner van Quick-Step Floors was na 168 kilometer in de straten van Civitanova Marche de snelste in de massasprint. Hij versloeg Peter Sagan en Jasper Stuyven nipt. Nairo Quintana behoudt de leiding in het algemeen klassement. Mike kwam als 54e over de streep.

Mike klonk tevreden na de vijfde etappe in Tirreno-Adriatico. Enerzijds omdat hij zich kon handhaven in het eerste peloton, dat halverwege in tweeën brak en anderzijds ook omdat hij in deze lastige etappe met zeven bijzondere steile hellingen zijn kopman Tom Dumoulin kon bijstaan. Hij eindigde uiteindelijk als 72e op 11 minuten en 7 seconden van de etappewinnaar.

De Colombiaan Nairo Quintana heeft net als in 2015 de Tirreno-Adriatico-etappe naar de Monte Terminillo gewonnen. Hij had in deze vierde etappe over 171 kilometer achttien seconden voorsprong op Geraint Thomas en neemt de leiderstrui over van Rohan Dennis. Mikes ploegmaat Tom Dumoulin eindigde als zesde op 41 seconden.

Wie de finale van de derde rit van Tirreno-Adriatico heeft bekeken, heeft gezien dat de finale behoorlijk chaotisch was. De zijwind, het van voren houden van de kopmannen en dan nog eens het formeren van sprinttreintjes op de smalle wegen zorgden voor deze hectiek. De massasprint werd op 800 meter van de eindstreep ontregeld door een valpartij. Mike kon deze ontwijken en werd uiteindelijk twintigste.

Het beeld van de lastige tweede etappe in Tirreno-Adriatico werd lange tijd  bepaald door de verrichtingen van zes vroege vluchters. Zij kregen een maximale voorsprong van ruim vijf minuten. 20 km voor de aankomst werden zij ingerekend door het peloton, waarin het tempo op de beklimmingen steeds werd opgevoerd. 

"We hadden gehoopt op meer", appte Mike vanuit de teambus na de door BMC gewonnen ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico. "Het ging nochtans niet slecht, maar duidelijk niet snel genoeg."

De Pool Michal Kwiatkowski heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Strade Bianche op zijn naam geschreven. De Sky-renner kwam solo over de streep op Piazza del Campo in Siena. De Belgen Greg Van Avermaet en Tim Wellens vervolledigden op vijftien seconden het podium. Sunweb-kopman Tom eindigde als vijfde op 1 minuut en 25 seconden.

Leden van de supportersclub kunnen bij Roelanzia (Ysselsteyn) een supporterscap afhalen tegen betaling van 5 euro. Niet-leden betalen 15 euro, maar zijn dan automatisch dit jaar lid van de supportersclub. Roelanzia is iedere dag geopend, behalve op maandag.

De weersomstandigheden en natuurlijk ook de renners zorgden in de 78e editie van Gent-Wevelgem voor veel koers. Mike werd uiteindelijk 68e op 11 minuten en vijf seconden van de winnaar. Nadat in de beginfase vijf vluchters tot maximaal 8,5 minuut namen, brak al in het tweede koersuur het peloton in meerdere stukken.

Met een negende plaats in Dwars door Vlaanderen kan Mike zeer tevreden zijn. Hij reed zich in een aantrekkelijke koers behoorlijk in de kijker. De ware aard van Mike kwam naar voren toen hij op tachtig kilometer van de meet in de achtervolging ging op de vroege vluchters, die toen nog drie minuten voorsprong hadden.

Woensdag gaat Mike met rugnummer 105 van start in Dwars door Vlaanderen, een wedstrijd over 200 kilometer. De LottoNL-Jumbo formatie bestaat verder uit: Moreno Hofland, Twan Castelijns, Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Dennis van Winden, Robert Wagner en Maarten Wynants.

De slotetappe in Tirenno-Adriatico, een individuele tijdrit in Benedetto del Tronto over 10 kilometer werd gewonnen door de Zwitser Fabian Cancellara. Mike werd achtentachtigste op precies één minuut van de oppermachtige Zwitser uit de TREK-Segafredo formatie. Het eindklassement werd een prooi voor de Belg Greg van Avermaet.

Mike bolde op 55 seconden als 79e over de finish in Cepagatti. De zesde etappe in de Tirreno-Adriatico was met 210 kilometer vrij lang en ook behoorlijk snel. In de slotfase ontsnapte een kopgroep van acht aan de aandacht van het peloton. Dat gebeurde na een bonificatiesprint, die werd gewonnen door Peter Sagan. Ook Greg van Avermaet, Michael Kwiatkowski en leider Zdenek Stybar waren attent mee.

Vanwege de voorspelde sneeuw en koude regen gaat de vijfde etappe van Tirreno-Adriaticoniet door. De afgelaste rit, die veel beklimmingen telde, zou de koninginnenrit zijn. Maandag is er nog een vlakke etappe. Dinsdag eindigt de Italiaanse rittenkoers met een tijdrit.

Vandaag wachtte de renners een lastige opdracht in de regio Umbrië.  De langste etappe van Tirreno-Adriaticokende in de slotfase twee beklimmingen van de Montefalco. In de slotfase zagen we Mike en zijn ploeggenoten hard werken om kopman Primoz Roglic goed af te zetten voor de Montefalco.

In de kortste, maar niet gemakkelijke derde etappe  van Tirreno-Adriatico leek het er even op dat de vier vroege vluchters buiten schot zouden blijven. Net voor de boog van de laatste kilometer in Montalto di Castro, een honderd kilometer van Rome, werden ze gegrepen door de treintjes van de sprintersploegen.

De tweede etappe in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico is gewonnen door de Tsjech Zdenek Stybar. De Etixx renner was in een lastige finale op 2,5 kilometer van de meet ontsnapt uit een uitgedund peloton. Hij bleef de sprinters één seconde voor. Peter Sagan werd tweede voor Edvald Boasson Hagen.

Het LottoNL-Jumbo team is vanmiddag als elfde geëindigd in de ploegentijdrit over bijna 23 kilometer. Het team kwam met Mike en met in totaal zes renners aan de meet in een tijd van 24 minuten en 33 seconden.
Het gemiddelde bedroeg 55,5 kilometer per uur. Het zestal had een achterstand van 38 seconden op de winnaars, BMC Racing Team. De Italiaan Daniel Oss is de eerste leider in Tirreno-Adriatico.

De tiende editie van de Strade Bianche was niet de meest gelukkige voor de Nederlandse formatie. Mike eindigde als 72e op meer dan vierentwintig minuten. Kopman Robert Gesink werd 22e. Op de stoffige wegen in Toscane zorgden een valpartij van Enrico Battaglin en lekke banden van Mike, Timo Roosen en Tom Van Asbroeck ervoor dat de kopman van Team LottoNL-Jumbo in de finale weinig hulp had.

Mike is opgenomen in de voorlopige selectie voor de Ronde van Romandië. Deze zesdaagse etappewedstrijd in Zwitserland maakt deel uit van de World Tourkalender. Dit is de eerste World Tourkoers voor de Noord-Limburger, die tot nu toe alleen aan de start stond in wedstrijden in de Europe Tour. 

Door een valpartij in Dwars door Vlaanderen verliep de wedstrijd voor Mike erg ongelukkig. Mike kwam tussen de Kattenberg en de Leberg na 112 kilometer ten val. Er wordt tot dan hard gekoerst met al in het eerste koersuur 48,2 kilometer op de teller.
 "De groep brak op een korte kasseienstrook en we zaten in de achtervolging', vertelt Mike.

Zeeuws-Vlaanderen was het decor van de Ronde van Zeeland Seaports. De wind en de regen in combinatie met de 196 kilometer zorgden voor een ware slijtageslag.
Mike hield in deze uithoudingsproef prima stand en was één van de twintig renners die de finish haalden. De andere 120 coureurs werden uit koers genomen vanwege een te grote achterstand.

Wie Nokere Koerse volgde via een livestream, zag Mike regelmatig van voren koersen om zijn opdracht uit te voeren: Hofland goed afzetten voor de eindsprint.

"Het was een snelle koers", vertelt Mike. "Op de plaatselijke rondes waarin telkens de beklimming van Nokereberg zat, reed ik nog weg met een tiental renners, maar niemand kreeg veel ruimte. In de sprint moest ik Moreno Hofland afzetten, maar de aanloop ervan was zo hectisch dat het niet helemaal goed ging. Moreno nam geen risico meer. Ik eindigde als 36e." Hofland, die zondag start in Milaan-San Remo,raakte tweemaal van de weg in de laatste drie kilometers.

Nokere Koerse op woensdag 18 maart 2015, 70e editie
UCI-categorie: 1.1. over 197,7 kilometer (Europe Tour)
Start: 12.15 uur, verwachte finish 16.50 uur

Deelnemers LottoNL-Jumbo: Brian Bulgac, Tom van Asbroeck, Bert-Jan Lindeman, Barry Markus, Timo Roosen, Mike Teunissen, Nick van der Lijke en Moreno Hofland. Volledige startlijst, klik hier.

Podium 2014: 1. Kenny Dehaes (Bel), 2. Tom van Asbroeck (Bel), 3. Nacer Bouhanni (Fral).

De wedstrijd is vanaf 15.30 uur te volgen via www.focus-wtv.be.

 

"Vandaag gebeurde er weer genoeg in Dwars door Drenthe", laat Mike kort na de finish in Roden weten. De renners kregen net als zaterdag kasseienstroken voorgeschoteld en moesten weer enkele malen de steile VAMberg beklimmen.

"In een eerste kopgroep van tien zat ploeggenoot Timo Roosen. Na driemaal de VAM sloten nog vier man aan. Toch kwam uiteindelijk alles weer samen, waarna er constant in waaiers werd gereden." Uiteindelijk leek  een kopgroep van twintig renners weg te zijn met alleen Nick van der Lijke van Team LottoNL-Jumbo …

"Vandaag zat ik goed mee toen  de ploeg van Roompot halfkoers alles op de kant trok", zegt Mike. Door deze actie werd het  grote peloton  in de Profronde van Drentheop minuten gereden. "In de laatste beklimming van de VAMberg reden vijf man weg  en kon ik net niet aanhaken. Een achtervolgende groep kwam nog terug en vervolgens viel de groep weer uit elkaar. Ik was weer attent  en handhaafde me voorin. Uiteindelijk eindigde ik als 11e op 14 seconden van de vijf koplopers", laat een tevreden Mike weten uit finishplaats Hoogveen. Morgen start hij in Dwars door Drenthe.

Met slechts vijf ploegmaats van Team LottoNL-Jumbo neemt Mike dit weekend deel aan twee wedstrijden in Drenthe.

  • Zaterdag tekent hij de startlijst van de Ronde van Drenthe.Deze wedstrijd over 200 km  telt enkele beklimmingen van de VAMberg en voert de renners over kasseistroken. Start (12.20 uur) en finish (17.00 uur) zijn in Hoogeveen. RTV Drenthe zendt de wedstrijd live uit. Op www.nos.nl is een livestream te zien.

Tweede etappe:
De tweede rit van Nieuwpoort naar Ichtegem in de Driedaagse kwam op een traditionele manier op gang met deze keer een vlucht van zeven renners. Op veertig kilometer van de meet kwam een tegenreactie en ontstond er een peloton van zeventien renners. Mike was samen met ploegmaat Bert-Jan Lindeman mee. Er ontstond bij de samensmelting een eerste groep van 24 renners.

Mike heeft zijn eerste koers als World Tourrenner erop zitten. Direct na de koers gaf hij een eerste reactie:

"Ben echt al diep gegaan, maar ik wist van tevoren dat mijn debuutkoers onder deze omstandigheden – met veel wind – een lastige zou worden. Het viel me dan ook niet tegen. De eerste tachtig kilometer kon ik goed en attent meerijden, ook op de klimmetjes.

Back to Top