Tom Dumoulin en Sabrina Stultiens zijn gisteravond in Watersley verkozen tot Limburgse wielrenner en wielrenster van het jaar 2021. De Club24 – gevormd oud-renners en wielerprominenten – maakte van tevoren bekend dat Mike, Tom Dumoulin en Milan Vader genomineerd waren.

Door coronamaatregelen verliep de supportersmiddag vorig jaar digitaal, maar dit jaar meldden zich om 13:00 uur weer een dertigtal clubleden bij Roelanzia om samen met Mike te gaan fietsen.

Ruim zestig leden volgden gisteravond de digitale sessie van de jaarlijkse  Supportersdag. Technici Rik en Pim Rongen zorgden ervoor dat de uitzending vanuit Roelanzia – het Ysselsteynse restaurant waar de fanclub bijeenkomt – technisch goed verliep. Net als bij de andere jaarlijkse bijeenkomsten konden de leden luisteren naar een uitvoering interview en meedoen aan een quiz, maar nu, vanwege de coronamaatregelen, vanuit hun stoel in de huiskamer.

Het wielercafé in de Schouwburg van Venray was bijna helemaal uitverkocht. De supporterclubs van Mike en Wout Poels hadden enkele maanden geleden het initiatief genomen. Samen met de Bikewriters namen zij de organisatie op zich. BikeWriters is een collectief van fietsende schrijvers. Zij brachten de afgelopen jaren met verschillende schrijf- en muziekprojecten veel geld bij elkaar van bijvoorbeeld Tour for Life en Artsen zonder Grenzen

Het  'boerenjaar', van Mike werd gisteravond  in de Venrayse schouwburg beloond met de titel Limburgs renner van het jaar 2019. Voor de tweede keer in zijn carrière riep de organiserende Club van 24  hem uit tot de beste Limburgse renner. Wout Poels en Tom Dumoulin waren ook genomineerd.

Terwijl de renners van het afgelopen jaar nog gekozen worden en de wielerbladen terugblikken op het afgelopen wegseizoen, is voor Mike het voorjaar al aangebroken. "Dinsdag en woensdag zitten we met de ploeg in 'de Hel'. We gaan op het traject van Parijs-Roubaix de nieuwe fietsen testen. We zullen ons woensdag moeten haasten", zegt Mike, "want 's avonds moet ik op tijd in de Venrayse schouwburg zijn voor het Limburgs wielergala!"


Tom Dumoulin is gisteren tijdens het Limburgs Wielergala in het sfeervolle theater in Venray uitgeroepen tot Limburgs wielrenner van het jaar. De winnaar van de Giro en het wereldkampioenschap tijdrijden versloeg zijn mede-genomineerden Wout Poels en Sabrina Stultiens. Mike was de vierde genomineerde in deze Limburgse verkiezing.

Mike nam vandaag deel aan de strandrace in Texel. Hij eindigde als achtste op 29 seconden van winnaar Jasper Ockeloen. De Europees kampioen op dit onderdeel liet Ramses Bekkenk achter zich op het Waddeneiland. De wedstrijd was 29 kilometer lang en de winnaar had iets minder dan een uur nodig. Het gemiddelde over het zand was bijna 32 kilometer per uur.

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse supportersdag met Mike georganiseerd. Dat was alweer de derde editie. De 'formule' bleef ongewijzigd. Na een toertocht met Mike kregen de supporters bij clublokaal Roelanzia  een een hapje en een drankje. Vervolgens was er een terugblik met Mike op zijn seizoen 2016 en een kleine vooruitblik naar het nieuwe jaar bij Team Sunweb-GIANT. Een nieuw onderdeel was de afsluiter petje op, petje af. Lees hierverder......

Over zes weken wordt in Hellendoorn het NK Cyclo-cross georganiseerd. Vandaag stond er een nationale veldrit op het programma. Mike ging van start en behaalde een vijfde plaats. Hij stond bij de start in het achterveld en moest veel renners voorbij om vooraan in de wedstrijd te komen. Het parcours was door de regen behoorlijk modderig geworden en daardoor ook zwaar.

Mike werd gisteren samen met Wout Poels en Tom Dumoulin genomineerd in de Limburgse uitverkiezing van de renner van het jaar 2015. In de tent op het complex Watersley in Sittard waren meer dan tweehonderd wielerliefhebbers bij elkaar gekomen. De Club van 24, die stemt over deze uitverkiezing, riep Maastrichtenaar Tom Dumoulin uit als de winnaar.

Gisteravond mocht Mike met oud-prof Eddy Bouwmans en mecanicien Martijn van Schaijk(MTN Qhubeka) plaatsnemen aan de gastentafel van het Somerens Wielercafé. In het Oude Theater toonde wielerpresentator Rien van Horik zich een uitstekende gespreksleider die ervoor zorgde dat zijn drie gasten het publiek bleven boeien.

Mike zal deze winter aan de start staan van enkele nationale veldritten. Tevens zal hij deelnemen aan het Nederlands kampioenschap op 10 januari. Hij begint op zondag 29 november in Hellendoorn op het parcours waar zes weken later ook het NK wordt verreden.

De afgelopen 2 weken waren weer met de nodige neerslag verlopen en dus waren ook de laatste 2 crossen nat en dus modderig..

Geen EK voor mij, wel de tweede Superprestige manche in Zonhoven. Één van de spectaculairdere omlopen van het jaar met daarbij 2 technische afdalingen in de "Kuil van Zonhoven".

Back to Top