1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike had weinig geluk in de finale van Parijs Tours. In zijn laatste koers voor Jumbo-Visma moest hij in het laatste koersuur afrekenen met een lekke band en twintig kilometer voor het einde zat zijn versnelling vast op het tandwiel elf. Hij kwam als 56e over de streep. Arnaud Démare heeft net als in 2021 Parijs-Tours gewonnen. Hij was sneller dan Edward Theuns (2e) en Sam Bennett (derde).

Mike start zondag bij de profs in zijn vierde Parijs-Tours. In 2015, 2016 en 2017 stond hij ook al aan de start, weliswaar op een iets ander parcours (zie hieronder). Twee negende plaatsen staan op zijn palmares, naast een mooie zege bij de renners tot 23 jaar. Mike (draagt rugnummer 24) krijgt zondag gezelschap van twee sprinters: Christophe Laporte (21) en Olav Kooij (23). Verder zijn ook Edoardo Affini (22), Mick van Dijke (26), Jos van Emden (27) en Tosh van der Sande (25) van de partij. 

Jumbo kopman Christophe Laporte win vanmiddag Binche-Chimay-Binche. De Fransman wist in de slotfase zijn medevluchter Rasmus Tiller van zich af te schudden op de kasseien op de finishstraat. Mike kwam op 16 seconden als 23e over de streep.

Nog twee wedstrijddagen voor Mike dit seizoen. Zondag Parijs-Tours en morgen Binche-Chimay-Binche, een wedstrijd over net iets minder dan 200 kilometer. Waarbij het parcours onveranderd bleef ten opzichte van het vorig jaar.

Youri IJnsen van Wielerflits publiceerde op de website Wielerflits een interview met Mike. Al eerder keken ze vooruit naar de laatste klassiekers van het wegseizoen 2021. Twee weken na Parijs-Tours, waar Mike zijn laatste wegkoers zou rijden van dit jaar, keek Youri samen met Mike terug op het afgelopen jaar. Zijn valpartij en de blessures in 2020 en 2021 passeerden de revue.

Met nog enkele wedstrijden voor de boeg valt ook de UCI-ranking langzaam in zijn definitieve plooi. De huidige stand is opgemaakt na Parijs-Tours van zondag 10 oktober.
Het mag geen verrassing zijn dat de Sloveen Tadej Pogačar het klassement leidt met 5353 punten.

Gisteravond heeft Mike de knoop doorgehakt: geen Parijs-Tours.  De maag- en darmproblemen die hem al parten speelden in Parijs-Roubaix en Binche-Chimay-Binche, zijn helaas  nog niet verdwenen. Olav Kooij start nu in zijn plaats in de laatste Franse klassieker van het seizoen. 

'Regen en rukwinden", appten supporters Martin en Thijs vanmorgen voor de start vanuit Binche. Dat was zuur voor de renners die afgelopen zondag in waar hondenweer over de Helse kasseien hadden gedenderd. Net voor start rond twaalf uur zagen we dik ingepakte renners schuilen in portieken en onder tentzeiltjes.

Na een tegenvallende prestatie in zijn favoriete klassieker overheerste gisteren op wielerbaan in Roubaix de teleurstelling bij Mike. Hoe verliep tocht door De Hel?
"Tsja, in het begin ging het goed, maar daarna kreeg ik last van mijn maag. Ik kon toen eigenlijk niet meer forceren of iets. Op elke strook werd ik toen gelost. Ik viel dus terug van groep naar groep.

Vandaag is Mike om 11.15 uur van start gegaan in de 118e uitgave van Parijs-Roubaix. Bijna alle supporters zitten - zeker gezien de weersvoorspellingen - voor de buis. We zullen een liveblog bijhouden en vanaf de start updates plaatsen. Natuurlijk kijken we met een speciaal oog naar de positie van Mike in zijn lievelingskoers. Ook zullen we proberen actuele foto's te plaatsen. Aankomst verwacht rond 17.20 uur.