Youri IJnsen van Wielerflits publiceerde op de website Wielerflits een interview met Mike. Al eerder keken ze vooruit naar de laatste klassiekers van het wegseizoen 2021. Twee weken na Parijs-Tours, waar Mike zijn laatste wegkoers zou rijden van dit jaar, keek Youri samen met Mike terug op het afgelopen jaar. Zijn valpartij en de blessures in 2020 en 2021 passeerden de revue.

Met nog enkele wedstrijden voor de boeg valt ook de UCI-ranking langzaam in zijn definitieve plooi. De huidige stand is opgemaakt na Parijs-Tours van zondag 10 oktober.
Het mag geen verrassing zijn dat de Sloveen Tadej Pogačar het klassement leidt met 5353 punten.

Gisteravond heeft Mike de knoop doorgehakt: geen Parijs-Tours.  De maag- en darmproblemen die hem al parten speelden in Parijs-Roubaix en Binche-Chimay-Binche, zijn helaas  nog niet verdwenen. Olav Kooij start nu in zijn plaats in de laatste Franse klassieker van het seizoen. 

'Regen en rukwinden", appten supporters Martin en Thijs vanmorgen voor de start vanuit Binche. Dat was zuur voor de renners die afgelopen zondag in waar hondenweer over de Helse kasseien hadden gedenderd. Net voor start rond twaalf uur zagen we dik ingepakte renners schuilen in portieken en onder tentzeiltjes.

Na een tegenvallende prestatie in zijn favoriete klassieker overheerste gisteren op wielerbaan in Roubaix de teleurstelling bij Mike. Hoe verliep tocht door De Hel?
"Tsja, in het begin ging het goed, maar daarna kreeg ik last van mijn maag. Ik kon toen eigenlijk niet meer forceren of iets. Op elke strook werd ik toen gelost. Ik viel dus terug van groep naar groep.

Vandaag is Mike om 11.15 uur van start gegaan in de 118e uitgave van Parijs-Roubaix. Bijna alle supporters zitten - zeker gezien de weersvoorspellingen - voor de buis. We zullen een liveblog bijhouden en vanaf de start updates plaatsen. Natuurlijk kijken we met een speciaal oog naar de positie van Mike in zijn lievelingskoers. Ook zullen we proberen actuele foto's te plaatsen. Aankomst verwacht rond 17.20 uur.

Mikes laatste wedstrijd van het seizoen - Driedaagse Brugge-De Panne -  is anders gelopen dan we hadden gehoopt. Vanaf de start in Brugge was het waaierrijden. Door lekke banden en valpartijen reed de Jumbo-formatie achter de feiten aan: de eerste groep was vertrokken.

West-Vlaanderen is woensdag het decor in de Driedaagse Brugge-De Panne, de laatste individuele World Tour-koers van dit wielerseizoen. Mike die door een hardnekkige verkoudheid - geen corona - moest afzeggen voor de Ronde van Vlaanderen, heeft vanmorgen besloten af te reizen naar startplaats Brugge.

Na overleg met zijn ploeg Jumbo-Visma heeft Mike vanmorgen helaas moeten besluiten om niet te starten in de  Ronde van Vlaanderen, de wedstrijd waar hij echt naar uitkeek. Bert-Jan Lindeman vervangt Mike in De Ronde.

Het  hoogtepunt van klassieke wielerjaar in België is altijd de Ronde van Vlaanderen. Zondagmorgen vertrekken de renners om 9.45 uur vanaf de markt in Antwerpen voor de befaamde tocht over iconische kasseienstroken en hellingen.