1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In het West-Vlaamse Westrozebeke heeft Mike de Grote Prijs Raf Jonckheere op zijn naam geschreven. In de eindsprint liet hij Sander Helven (Topsport Vlaanderen) achter zich, die afgelopen dinsdag nog de GP José Dubois won.

 Meteen vooruit

"Al vroeg in de wedstrijd zaten we vooruit met een man of vijfentwintig. Een achtervolgende groep van zestien  bleef hangen. Daarna reden we met zes man weg. Ploeggenoot Timo Roosen zat er ook bij. Een renner moest al snel lossen. Later sloten nog twee renners aan, onder wie ploeggenoot Maarten Wynants", vertelt Mike meteen na de wedstrijd.

Winst in sprint

 "Vervolgens was het springen en kwam ik voorop met Brian van Goethem (Roompot) en Sander Helven. Vier anderen kwamen nog dicht , maar net te laat. Van Helven en de moegestreden Van Goethem klopte ik vlot. De laatste werd zelfs nog gepasseerd door de Litouwse kampioen Aidis Kruopis (donderdag nog 5e) en Maarten Wynants." Een tevreden Mike besluit: "Niet voor niets heb ik vandaag de  wedstrijd in Boxmeer overgeslagen!" 

Uitslag en Nederlandse winnaars

De volledige uitslag staat hier.

De wedstrijd in Westrozebeke werd vorig jaar gewonnen door Belg  Edward Theuns. Op de erelijst staan nu de namen van drie Nederlanders:
1980 Richard Bukacki,
1989 Adrie van der Poel,
2015 Mike Teunissen.