Tumultueus slot in tweede rit World Ports met mooie 9e plaats

De laatste kilometers in de tweede rit van de World Ports Classic waren chaotisch. Eerst reed leider Andrea Guardini op zo’n vijftien kilometer van de meet lek. Toen hij net was teruggekeerd, ontstond een valpartij vooraan in het peloton door een onachtzaamheid van de Australiër Matthew Goss.

Chaotische slotkilometers
Mike zag de valpartij van zeer nabij. Mike: "Ik zat in vierde positie achter twee Lotto’s en Goss. Toen een tweede Lotto-Soudaltreintje links van ons kwam opzetten, probeerde Goss deze op te vangen. Op dat moment ging het mis: de Australiër zwiepte naar links en viel. Ik kon hem aan de rechterzijde ontwijken. Door deze manoeuvre ontstond er op dik drie kilometer van de meet een groepje van vijftien. Timo (Roosen, red.) zat er ook bij, maar onze sprinter Barry Markus kwam zo in de tweede groep terecht."

Negende plaats
In de laatste 1,5 kilometer was het behoorlijk bochtig. En de Belgische Lotto’s hadden vier man in het groepje en hielden het tempo hoog. Kris Boeckmans werd dan ook met een bijna volledige lead-out perfect afgezet en won voor Italianen Napolitano en Bazzana.
"Liet me op het einde ook te ver naar achteren zakken en kon dat niet meer goed maken. De negende plaats is desondanks een mooie klassering. Met in het achterhoofd dat ik ook voor Markus de nodige kilometers in de wind heb gereden”, aldus Mike.

Klassementen
In het algemeen klassement steeg Teunissen naar een 11e plaats op zeventien seconden van de winnaar Boeckmans. In het jongerenklassement werd hij vijfde op vijf tellen van de Fransman Rudy Barbier.

Mike zal waarschijnlijk tot zondag 14 juni geen wedstrijden rijden. Toch zullen we de komende weken een paar andere nieuwsitems via de website publiceren.

Back to Top