Opnieuw een massasprint in eerste rit World Ports Classic, 26e

In de straten van Antwerpen draaide de eerste rit van de World Ports Classic uiteindelijk toch uit op de verwachte massasprint. De twee vluchters werden op drie kilometer van de meet gegrepen, waarna de Italiaan Andrea Guardini van Team Astana de sprint won. Daardoor wordt hij ook de eerste leider en de tweedaagse.

Eerst verrast, later attent
Mike, die op dinsdag was teruggekomen uit Californië voelde zich nog niet helemaal super, maar was toch op verschillende momenten attent mee in de laatste 35 kilometer. In de sprint was hij de tweede renner van de ploeg op een 26e plaats. Ploegmaat Barry Markus werd na 4 uur 3 minuten en 11 seconden vierde en miste net het podium.
Mike: "Het was een nerveuze wind, waarbij het lang duurde voordat hij goed stond voor waaiers. Toen het na 120 kilometer zover was,  liet ik me verrassen. Ik kwam in de tweede waaier terecht, waarbij we twintig kilometer later weer aansloten. Op de kasseien zat ik vervolgens goed voorin, maar alles kwam weer samen. In de finale kon ik Barry Markus niet helpen, heb me echter wel van voren gehouden."

Tweede rit
De etappe over 195 kilometer werd afgeraffeld in een gemiddelde van 47,5 kilometer per uur. Morgen is de tweede rit:  van Antwerpen terug naar Rotterdam. De rit is dertig kilometer korter en er wordt minder wind verwacht dan vandaag.

Back to Top