Tour of California afgesloten met zestiende plaats

In Pasadena werd de tiende editie van de Amgen Tour of California afgesloten. De achtste en laatste rit vanuit Los Angeles was slechts 105 kilometer lang. Door de bonificatieseconden voor de derde plaats verwees de Sloveen Peter Sagan de Etixx-renner Julian Alaphilippe alsnog naar de tweede plaats in het klassement. Het verschil was minimaal, slechts drie seconden.

Laatste etappe
Achter winnaar Mark Cavendish kwam Mike als zestiende over de streep. Zijn Belgische ploegmaat Tom van Asbroek werd vijfde.  Mike: “Er werd hard gereden omdat Etixx-Quick Step de boni’s probeerden af te pakken om zo de leiderstrui van Alaphilippe te beschermen.  Op de plaatselijke ronden ben ik weer bij Gesink gebleven. In de laatste kilometer nog naar voren gereden en vrij vooraan over de meet gereden. Nee, sprinten kon je het niet écht noemen !” 


Terugblik
In het algemeen klassement wordt Mike uiteindelijk 66e op 41 minuten en 18 seconden van Peter Sagan. Mike evalueert zijn Amerikaans avontuur als volgt. “Door de jetlag en de luchtwegenproblemen waren de eerste dagen lastig. Werd eigenlijk iedere dag een beetje slechter. Tot die vijfde etappe, waar ik negende werd. Daar ging het beter en ik merkte dat ik vanaf die dag beter werd. Ik kijk daarom positief terug op deze Ronde van Californië en hopelijk komen er nu een paar mooie weken.”

Back to Top