Tevredenheid over zevende rit in Californië

De koninginnenrit in de Amgen Tour of California is voor Mike goed verlopen. De zevende en een-na-laatste rit, die van Ontario naar de Mount Baldy voerde,  was 129 kilometer lang.  Na twee beklimmingen van tweede categorie finishten de renners op 1965 meter hoogte.

Mike arriveerde op de Mount Baldy in de grupetto op een 64e plaats,  20 minuten en 33 seconden na winnaar Alaphilippe, de leiderstrui veroverde. In het algemeen klassement staat Mike nu 69e. Gesink steeg daarin naar een 5e vijfde plaats. 


Gelijk koers op de Mount Baldy
Een vrij groot peloton begon ongeveer twee minuten na de kopgroep van vijf aan de laatste beklimming. LottoNL-Jumbo maakte in het eerste gedeelte tempo. Mike zat achter van Emden in tweede positie. Toen alleen Gesink en ten Dam nog overbleven van Lotto, maakte de Sky-formatie de wedstrijd hard.
Mike: "Ja, het was mooi om zo aan de Baldy te beginnen. De klim had eigenlijk drie trappen. We hebben geprobeerd koers hard te maken. Zelf kon ik niet veel doen. Jos van Emden zat voor me en die reed erg hard. Ik viel toen terug, maar kon nog aanklampen tot 6 kilometer onder de eerste top. Uiteindelijk heb ik plaats genomen in de grupetto, waar ik redelijk gemakkelijk kon volgen. Daarover ben ik wel tevreden. Ook duidelijk verbeterd ten opzichte van een paar dagen geleden."

Laatste rit
Vandaag staat de laatste etappe op het programma over 105 kilometer. De start is om 18.15 uur.
Met welke opdracht Mike begint aan deze laatste klus is nog niet duidelijk. "Het zal waarschijnlijk voor Tom van Asbroeck zijn of Robert Gesink", aldus Mike.

Back to Top