Zonder tijdritfiets naar een 61e plaats in zesde rit

Voor Mike stond gisteren alweer de zesde rit op het programma in de Amgen Tour of California, een tijdrit over 10,7 kilometer in Santa Clarita. De tijdrit was door de slechte weersomstandigheden in Big Bear Lake verplaatst en verkort.
Mike liet met een gemiddelde van 47,2 kilometer per uur een tijd noteren van 13 minuten en 36 seconden. Goed voor een 61e plaats.

De achterstand op winnaar Peter Sagan was 1 minuut en vijf seconden. Mikes ploeggenoot Van Emden werd tweede in de tijdrit. De Sloveen van Tinkoff nam de leiderstrui over van Toms Skujins. Mike staat in het algemeen klassement een 65e plaats. 

Geen tijdritfiets
De ploeg had slechts zes tijdritfietsen meegenomen naar Californië. Mike reed op zijn wegfiets, waarop een tijdritstuur was gemonteerd. "Ik kan de beslissing van de ploegleiding wel begrijpen, maar had natuurlijk liever op een tijdritfiets gereden. Op dit parcours met vijf kilometer heen en ook weer terug was je flink in het nadeel met een gewone fiets. Ik zag wel al snel de voor mij gestarte  Amerikaan Justin Oien, die ik nog wilde inhalen. Dat lukte helaas niet",  vertelde Teunissen.
Op de vraag welk verzet hij had gereden kwam een verrassend antwoord: "Weet ik niet, ik heb geen tijd gehad om te kijken. Weet wel dat ik gemiddeld iets meer dan 400 Watt heb weggetrapt."

Lastige zevende etappe
Vandaag volgt de koninginnenrit naar Mount Baldy. Deze beklimming reikt tot een hoogte van 1965 meter. Met een rustige aanloop toch bijna 45 kilometer lang. Ook na dertig kilometer de top van de Glendora Rodge Road, ook al 1385 meter. Mike verwacht vanaf de start koers, waarbij grote tijdverschillen kunnen ontstaan als je vroeg moet lossen. "We zullen het zien !" , aldus Mike. 

Back to Top