Mike sprint naar negende plaats in vijfde rit

Achter  winnaar Mark Cavendish en slechts enkele meters achter Peter Sagan, Danny van Poppel en Matthew Goss sprintte Mike in de natte straten van Santa Clarita naar een knappe negende plaats.
Het peloton moest verschillende plensbuien trotseren in de vijfde rit van Santa Barbara naar Santa Clarita. Vier beklimmingen tot een hoogte van ongeveer 350 meter en 154 kilometer waren de voornaamste obstakels.

Geen vroege vlucht
Vijf renners kozen al vroeg het hazenpad, waar Mike de vlucht miste. "Ik probeerde mee te springen, maar strandde op ongeveer 100 meter. Daarna ben ik met Maarten Wynants opnieuw bij Robert gebleven. De anderen verzamelden zich rondom Tom van Asbroeck. Het ging allemaal wel lekker. Robert bleef zo uit de problemen en goed van voren", vertelde een kletsnatte  Mike.

Tevredenheid
Mede omdat Mike door het werk voor Robert Gesink goed gepositioneerd zat, sprintte hij mee. Hij maakte een flink aantal plaatsen goed in de laatste tweehonderd meter, passeerde ploegmaat Tom van Asbroeck en werd knap negende. In het algemeen klassement staat Teunissen nu 68e op 20 minuten en 39 seconden. Gesink bezet de 4e plaats. Mike: "Ben natuurlijk happy’ met deze negende plek, maar nog belangrijker is dat de iedereen om me heen tevreden is over mijn rol in de koers."

Tijdrit
Vandaag staat in Santa Clarita een tijdrit op het programma. Door het slechte weer wordt deze niet verreden rondom Big Bear Lake en wordt ook verkort tot 10,6 kilometer.
Mike: "Ik heb geen beschikking over een tijdritfiets en gezien mijn plaats in het klassement zal voluit gaan in deze tijdrit niet nodig zijn. Er komt zaterdag nog een zware etappe over de Mount Baldy."

Back to Top