Goed werk voor kopman Gesink en 22e in vierde rit

De wielerliefhebbers en supporters van Mike, die ’s nachts via Eurosport de etappes in de Amgen Tour of California volgen, hebben kunnen zien dat hij prima werk verrichtte voor kopman Robert Gesink. De vierde etappe van Pismo Beach naar Avila Beach over 173 kilometer kreeg opnieuw een onstuimig begin. In het eerste koersuur werd steeds tegen de vijftig kilometer per uur gereden. Pas toen de kopgroep van vier de zegen kreeg van het peloton, werd het rustiger.

Knechtenwerk
Mike kwam goed over de beklimming op Tepusquet Road (606 meter) en deed voorbeeldig knechtenwerk. "Er werd hard vertrokken en ook in de achtervolging steeds flink tempo gemaakt. Verder stond er een straf windje. In de laatste 40 à 50 kilometer heb ik uitsluitend Gesink beschermd en dat ging allemaal goed", laat een een tevreden Mike weten.

Sagan
In de sprint klasseerde hij zich nog prima in de groep met een 22e plaats. In het algemeen klassement staat hij nu 75e. In deze vierde rit pakte Peter Sagan zijn eerste overwinning van dit seizoen, nadat een alles of niets poging van Daniel Oss (BMC) was verijdeld. De Let Toms Skujins blijft de leider na vier ritten. Vandaag staat er opnieuw een relatief vlakke etappe op het programma over 154 kilometer.

Back to Top