Tachtigste in derde rit met zware klim

De derde etappe in de Amgen Tour of California was een bergrit over 170 kilometer met start en finish in San Jose. Er stonden zes beklimmingen op het programma, met daarbij ook de Mount Hamilton van de hoogste categorie.

Curvers

Na een behoorlijk pittig eerste koersuur kwam er een vlucht tot stand van zeven renners met daarbij ook Roy Curvers uit Roggel. De kopgroep viel uit elkaar op de beklimmingen.Daarachter nam Tinkoff met kopman Peter Sagan het voortouw op de steeds maar glooiende wegen.

Grupetto en kansen
Mike zocht na 115 kilometer in de beklimming van de Mount Hamilton de grupetto op en kwam als 80e op meer dan eenentwintig minuten over de streep. In het algemeen klassement staat hij op dezelfde plaats. Hij keek al een beetje vooruit naar de dag van morgen: "Het is nu een kwestie van snel herstellen, want  morgen liggen er misschien kansen in een overgangsetappe."

Gesink
De rit werd gewonnen door de 22-jarige Let Tom Skujins, die ook de leiding nam in de algemene rangschikking. Hij maakte deel uit van de eerste kopgroep van zeven renners. Mikes ploeggenoot Gesink bereikte als 6e de finish en staat nu 7e in het algemeen klassement op 47 seconden.

Vierde rit
De vierde etappe gaat van Pismo Beach naar Avilla Beach over 173 kilometer met na 85 kilometer een beklimming van de Tepusquet Road (3e cat.). Vanaf 23.00 uur is de rit weer te zien op Eurosport, bovendien is de wedstrijd uitstekend te volgen op de live-ticker van de Amgen Tour of California.

Back to Top